ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιάδης: Χρειάζονται 5,5 εκατ. εμβολιασμοί για να χτίσουμε ισχυρό τείχος ανοσίας

Γεωργιάδης: Χρειάζονται 5,5 εκατ. εμβολιασμοί για να χτίσουμε ισχυρό τείχος ανοσίας
AP Photo / Jessica Hill

Καλύτερο εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης πως θα είναι το επόμενο διάστημα ως προς την διενέργεια εμβολιασμών καθώς ανοίγει και η πλατφόρμα για τις νεαρότερες ηλικίες.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως ο Μάϊος θα είναι ένας μήνας κανονικότητας υπό την προϋπόθεση να γίνουν οι εμβολιασμοί, ενώ τόνισε πως για να πετύχουμε ένα ισχυρό τείχος ανοσίας, χρειάζεται να εμβολιαστούν 5,5 εκατομμύρια πολίτες.

Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6», εξέφρασε την απογοήτευση του για το ότι μόλις το 60% των ηλικιών άνω των 80 εμβολιάστηκαν. Κατά την εκτίμηση του, από τη Τρίτη που ανοίγει η πλατφόρμα και για τις νεότερες ηλικίες αλλά και με την αύξηση της ροής των εμβολίων το επόμενο διάστημα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε επίσης, πως πρέπει σε κάθε ευκαιρία να υπογραμμίζεται με ένταση η αναγκαιότητα των εμβολιασμών όχι μόνο για τις ζώες των ανθρώπων αλλά και για την οικονομία.

Ο υπουργός ανέφερε πως εταιρίες όπως η αμερικανική αεροπορική DELTA, ετοιμάζει δύο επιπλέον πτήσεις με προορισμό τη χώρα μας, κάτι που αποδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τον τουρισμό.

Επιπλέον, σχολίασε πως δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για τις παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca. Και αυτό όπως εξήγησε, γιατί το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας παρενέργειας είναι μία στο εκατομμύριο. Ενώ, το να μπαίνει κάποιος στο αυτοκίνητο με το ενδεχόμενο να τρακάρει είναι 1 στα 1000. Τέλος, εξήγησε ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, όμως όταν χρειάζεται για τη θωράκιση της υγείας μας τα καταναλώνουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ