ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη - Ιπποκράτειο: Τα αποθέματα σε αίμα έχουν μειωθεί επικίνδυνα

Θεσσαλονίκη - Ιπποκράτειο: Τα αποθέματα σε αίμα έχουν μειωθεί επικίνδυνα
Intime/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

«Τα αποθέματά μας σε αίμα έχουν μειωθεί επικίνδυνα και ήδη αντιμετωπίζουμε πολύ σημαντικό πρόβλημα στο να μεταγγίσουμε ασθενείς που το έχουν πραγματικά ανάγκη» τονίζει το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης απευθύνοντας έκκληση για αίμα. 

 

Όπως τονίζει, η Αιμοδοσία του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

«Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας και για την αλληλεγγύη που επιδεικνύετε κάθε φορά στον άγνωστο συνάνθρωπο ασθενή που χρειάζεται μετάγγιση. Θα σας ζητήσουμε για μία ακόμα φορά να σταθείτε πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια μας να καλύψουμε τις ανάγκες των ασθενών μας σε αίμα και παράγωγά του.

Σας παρακαλούμε πολύ, όσοι από εσάς μπορείτε, να προσέλθετε για να αιμοδοτήσετε μέσα στις επόμενες ημέρες», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μήνυμα της Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου προς αιμοδότες και αιμοδότριες.

Το ωράριο αιμοληψιών είναι: καθημερινές από 08.30-14.00 και από 17.00-19.00 (εκτός απογεύματος Παρασκευής), ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες η Αιμοδοσία από 09.00-12.00. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν αιμοληψίες.

Σε ό,τι αφορά όσους και όσες έχουν περάσει covid, διευκρινίζεται ότι μπορούν να αιμοδοτήσουν ένα μήνα μετά το τελευταίο σύμπτωμα, ενώ όσοι και όσες έχουν εμβολιαστεί μπορούν να αιμοδοτήσουν μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό.

Για την Αιμοδοσία στο Ιπποκράτειο οι αιμοδότες και αιμοδότριες θα πρέπει να προσέρχονται από την πύλη επί της οδού Κ. Καραμανλή, ενώ δεν απαιτείται ραντεβού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ