ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία - Κορωνοϊός: Σε καραντίνα γυναικείο Μοναστήρι - Με Covid 20 Μοναχές και η ηγουμένη

Λαμία - Κορωνοϊός: Σε καραντίνα γυναικείο Μοναστήρι - Με Covid 20 Μοναχές και η ηγουμένη
ΙΝΤΙΜΕ / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Συναγερμός σήμανε σε Μοναστήρι παλαιοημερολογιτών στη Λαμία, κοντά στον Γοργοπόταμο, όπου φέρεται να έχουν αρρωστήσει από κορωνοϊό όλες οι μοναχές ενώ η ηγουμένη ήδη έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, η Ηγουμένη της Μονής νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λαμίας έχοντας υψηλό πυρετό από την πρηγούμενη εβδομάδα και έτσι επιβεβαιώθηκε ότι και οι υπόλοιπες 20 μοναχές που έχουν πυρετό, έχουν νοσήσει από κορωνοϊό. Μάλιστα η μια από τις Μοναχές είναι ηλικίας 103 ετών.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα lamiareport το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας το Μοναστήρι ζήτησε βοήθεια, καθώς έπαψε η τροφοδοσία του αφού δεν μπαίνει και δε βγαίνει κανένας και ο Δήμος Λαμιέων ανέλαβε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, να πάει φάρμακα και τρόφιμα.

Μάλιστα, άλλες τέσσερις μοναχές φέρεται να έχουν σοβαρά συμπτώματα πέρα από τον υψηλό πυρετό και αναμένεται κι εκείνες αν χρειαστεί να μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί εκτός από το Δήμο, η Πολιτική Προστασία που όρισε και την 14ημερη καραντίνα και η Περιφέρεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ