ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι» του ΣτΕ στην αίτηση του Μένιου Φουρθιώτη στην επαναφορά της αστυνομικής προστασίας

«Όχι» του ΣτΕ στην αίτηση του Μένιου Φουρθιώτη στην επαναφορά της αστυνομικής προστασίας
Screen grab από βίντεο

Απορρίφθηκε σήμερα από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση του συλληφθέντος πλέον Μένιου Φουρθιώτη, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που έπαυσε τα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί και διατεθεί για την προστασία του.

Υπενθυμίζεται, ότι με την προσβαλλόμενη από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έπαυσε η προσωπική φρούρησή του Μένιου Φουρθιώτη (4 αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσυκλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.

Ειδικότερα, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια την πάρεδρο Χριστιάνα Μπολόφη) με την υπ΄ αριθμ. 90/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, απέρριψε το αίτημα του. Μένιου Φουρθιώτη, με το σκεπτικό ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι μετά τον περιορισμό των μέτρων ασφαλείας, ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έχει επικαλεστεί νέα περιστατικά από τα οποία να προκύπτει κίνδυνος για την ασφάλεια της ζωής του και κατά συνέπεια έκριναν ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής».

Και με το σκεπτικό αυτό οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση αναστολής.

Υπενθυμίζεται ότι στην αίτηση αναστολής ο Μένιος Φουρθιώτης υποστήριζε ότι από την επίμαχη πράξη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή και σωματική ακεραιότητά του, ενώ έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτές θα συνεχιστούν, κάτι που παράλληλα μεταφράζεται σε διαρκή και άμεσο κίνδυνο βαριάς σωματικής βλάβης του, ακόμη και τον θάνατό του.

Παράλληλα, επικαλέστηκε ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του λόγω των αλλεπάλληλων απειλών κατά της ζωής του, ενώ επικαλέστηκε ψυχοσωματικές παθήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ