ΕΛΛΑΔΑ

Θεμιστοκλέους: Οι ηλικίες 40-44 θα μπορούν να κάνουν όλα τα εμβόλια

Θεμιστοκλέους: Οι ηλικίες 40-44 θα μπορούν να κάνουν όλα τα εμβόλια
AP Photo / Ariel Schalit

Τον προγραμματισμό του εμβολιασμού των Ελλήνων πολιτών ανάλογα με την ηλικία τους ανέπτυξε σε συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, εκτιμώντας ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχει ανοίξει ο εμβολιασμός για όλες οι ηλικιακές ομάδες.

Τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γνωρίζουμε όπως είπε ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους πολίτες ηλικίας 40-44 ετών. Αυτό όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 εξαρτάται από τις συμμετοχές και τις παραδόσεις των εμβολίων, ενώ διευκρίνισε πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα είναι η επόμενη για την οποία θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Για τους 45 - 49 ετών υπενθύμισε ότι η πλατφόρμα ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο.

Για τους 30-39 ετών, είπε ότι έχουν προγραμματιστεί 103.000 ραντεβού για εμβολιασμούς. Τόνισε ότι πρόκειται για σημαντικό αριθμό, ο οποίος θα ανέβει.

Τέλος για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, σημείωσε πως «αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ