ΕΛΛΑΔΑ

Ελεγκτικό Συνέδριο: Ενέκρινε τη μίσθωση 300 αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ

Ελεγκτικό Συνέδριο: Ενέκρινε τη μίσθωση 300 αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ
INTIME

Πράσινο φως άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη μίσθωση (Leasing) 300 αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ Α.Ε. (πρώην Ε.ΘΕ.Λ. Α.Ε.) ώστε να τεθούν σε κυκλοφορία στην Αθήνα και να αυξηθούν τα δρομολόγια, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των επιβατών λόγω της πανδημίας.

Ειδικότερα, η μίσθωση αφορά 90 ντιζελοκίνητα αρθρωτά (με ρυμουλκό) των 18 μέτρων και 210 κανονικά (διαξονικά) λεωφορεία των 12 μέτρων. Η διάρκεια της μίσθωσής τους είναι τριετής και προϋπολογιζόμενης δαπάνης 30.240.000 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α.

Το Ε.Σ. αρχικά με την υπ΄ αριθμ. 50/2021 Πράξη του Στ΄ Κλιμακίου είχε μπλοκάρει τις συμβάσεις για τη μίσθωση των 300 λεωφορείων, κρίνοντας ότι κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης. Ακολούθησαν προσφυγές για πλημμέλειες κ.λπ. στην πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ε.Σ., στο σκέλος των τεχνικών προδιαγραφών.

Ακολούθησε η έκδοση της υπ' αριθμ. 497/2021 αποφάσεως του 7ου Κλιμακίου, που ανέτρεψε την προηγούμενη πράξη, καθώς έκρινε ότι οι προσφυγές ανάκλησης πρέπει να γίνουν δεκτές και να ανακληθεί η προσβαλλόμενη Πράξη, ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή των τριών σχεδίων σύμβασης για τη μίσθωση 300 αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ Α.Ε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ