ΕΛΛΑΔΑ

Ένα ελληνικό σχολείο με προοπτικές χωρίς σύνορα

Ένα ελληνικό σχολείο με προοπτικές χωρίς σύνορα
Pierce Δελτίο Τύπου

Στην εποχή των οικονομικών προκλήσεων και της παγκοσμιοποιημένης πληροφόρησης, ένα σχολείο οφείλει πια να αφήσει πίσω το συμβατικό τρόπο εκπαίδευσης και να προσφέρει στους μαθητές του ανοιχτούς ορίζοντες σκέψης και ευκαιριών. Δεν αρκεί η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις, χρειάζεται και η προετοιμασία του μαθητή για να ακολουθήσει -αν θέλει- το δρόμο των σπουδών σε διεθνή πανεπιστήμια.

Γι’ αυτό το λόγο επιβάλλεται και η ευρύτερη, παγκόσμια γνώση που βοηθά κάθε παιδί να διαμορφώσει σφαιρική άποψη. Ένα τέτοιο σχολείο είναι το Pierce. Με αποστολή τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης προσωπικότητας για κάθε παιδί και με όχημα το παγκοσμίως αναγνωρισμένο αμερικανικό μοντέλο εκπαίδευσης, το Pierce είναι ένα ελληνικό σχολείο που ανοίγει στους μαθητές του την πόρτα σε μία διεθνή προοπτική των πραγμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι το Pierce τιμήθηκε από το British Council με την πιστοποίηση International School Award, ως αναγνώριση της δέσμευσής του να διαμορφώσει τους νέους παγκόσμιους πολίτες του αύριο και παράλληλα να δώσει διεθνή διάσταση στο πρόγραμμα σπουδών.
Μέσα από ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα σπουδών και δραστηριοτήτων προσφέρει στα παιδιά ευκαιρίες και εμπειρίες για να νιώσουν μέλη μιας παγκόσμιας κοινότητας:

Μέσα από ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα σπουδών και δραστηριοτήτων προσφέρει στα παιδιά ευκαιρίες και εμπειρίες για να νιώσουν μέλη μιας παγκόσμιας κοινότητας:

ΙΒ Diploma Program

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Pierce η λειτουργία του IB Diploma Program (IB DP), ως επιλογή για τους μαθητές Λυκείου που επιθυμούν να σπουδάσουν σε διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα.Το πρόγραμμα σπουδών IB DP θα λειτουργεί ως παράλληλο πρόγραμμα πλήρως ενταγμένο στη σχολική ζωή, δίνοντας στην ευκαιρία στους μαθητές IB να λειτουργούν ως ενεργά δυναμικά μέλη της ευρύτερης μαθητικής κοινότητας.

Η πιστοποίηση του Pierce ως IB World School αποτελεί ένα σταθμό στην 140χρονη ιστορία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Επισφραγίζει το διεθνή χαρακτήρα του οργανισμού και υπηρετεί, όπως και τα υπόλοιπα προσφερόμενα προγράμματα, την ιστορική αποστολή του Pierce: Να παρέχει στους μαθητές όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα και να γίνουν σκεπτόμενοι, υπεύθυνοι πολίτες του κόσμου.

Μια εμπειρία Ivy League : Υποτροφίες για το Phillips Exeter Summer Academy

Κάθε χρόνο, πέντε μαθητές του Pierce ταξιδεύουν στο Νιου Χάμσαϊρ για να παρακολουθήσουν με υποτροφία το Θερινό Πρόγραμμα της φημισμένης Ακαδημίας PhillipsExeter. Οι υποτροφίες, συνολικού ύψους 50.000 δολαρίων, εξασφαλίζουν σε επιλεγμένους μαθητές του Pierce μία αξεπέραστη εμπειρία μάθησης μέρος της οποίας είναι και η επαφή τους με την πρωτοπόρο μέθοδο διδασκαλίας «Harkness», ενός διδακτικού μοντέλου που βασίζεται στη διαλεκτική μέθοδο του Σωκράτη.

Υποτροφία για συμμετοχή στο Global Youth Leaders Conference (GYLC)

Το Pierce, προετοιμάζοντας τους αυριανούς υπεύθυνους πολίτες του κόσμου, που θα σκέπτονται παγκόσμια, προσφέρει υποτροφία σε 8 μαθητές του για να συμμετέχουν στο Summer Program Global Young Leaders Conference (GYLC), στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για μία Διεθνή Μαθητική Συνδιάσκεψη, στην οποία συμμετέχουν έφηβοι από περισσότερες από 145 χώρες από όλο τον κόσμογια 10 ημέρες, και συζητούν, διαπραγματεύονται και συναποφασίζουν πάνω σε καίρια ζητήματα της εποχής μας, αναπτύσσοντας τις ηγετικές τους ικανότητες.

Φέτος, μετά από τη διάκρισή τους στη σύνοδο GYLC, δύο μαθήτριες της Β’ Λυκείου, θα συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής Νέων στην Ουάσινγκτον, που εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν την Τελετή Ορκωμοσίας του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών!

Προετοιμασία για σπουδές στο εξωτερικό

Το Pierce ακολουθεί το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, ωστόσο, η εκπαίδευση δεν έχει σύνορα και πολλοί μαθητές επιθυμούν να ακολουθήσουν μία πορεία διαφορετική από αυτή των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Το Pierce φιλοξενεί εκπροσώπους από πανεπιστήμια του εξωτερικού που επισκέπτονται το σχολείο για να ενημερώσουν τους μαθητές. Έτσι, όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές για κάθε μαθητή (και γονιό) που σκέφτεται τις σπουδές στο εξωτερικό.Πιστοποιημένος σύμβουλος στο σχολείο βοηθά ατομικά κάθε παιδί να προσανατολιστεί ως προς τις σπουδές στο εξωτερικό, αλλά και να διερευνήσει τα κατάλληλα πανεπιστήμια ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις προσωπικές ανάγκες του.

Για όσους μαθητές έχουν αποφασίσει να σπουδάσουν στο εξωτερικό, το Pierce προσφέρει ειδικά απογευματινά προγράμματα, προετοιμάζοντας τους μαθητές από την Α’ έως και την Γ’ Λυκείου για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια της προτίμησής τους.

Όμιλοι με διεθνή χαρακτήρα

Στο Pierce, οι εξωσχολικές δραστηριότητες είναι ενεργό μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος. Είτε πρόκειται για ομίλους τέχνης, είτε για ομίλους επιστήμης ή ρητορικής, οι δραστηριότητες αυτές δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, αλλά και να ταξιδέψουν με αποστολές ανά τον κόσμο.Ενδεικτικά, από το CERN της Ελβετίας για επίσκεψη στον επιταχυντή νετρονίων έως την επίσκεψη στη γενέτειρα του Σαίξπηρ, το Στράτφορντ, αλλά και το Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου ISTA στην Κορνουάλη και τις Βρυξέλλες, κάθε ενδιαφέρον στο Pierce γίνεται ταξίδι και εμπειρία.

Οι μαθητές συμμετέχουν σε διεθνή τουρνουά ρητορικής, μαθαίνοντας έτσι να εκφράζονται και να επιχειρηματολογούν άριστα στην αγγλική γλώσσα ενώ πολλοί από αυτούς συνεχίζουν την πορεία τους στη ρητορική και μετά το σχολείο. Για παράδειγμα,οι απόφοιτες του Pierce και φοιτήτριες της Νομικής Κλαίρη Σεργάκη και Μαριλένα Χρυσανθακοπούλου ήταν φέτος μέλη της ομάδας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, που κέρδισε τον παγκόσμιο πανεπιστημιακό διαγωνισμό FDI Moot.

Επιπλέον, οι μαθητές υποδέχονται στο Pierce μαθητές από σχολεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ανταλλάσσουν απόψεις, δημιουργούν φιλίες και γνωρίζουν τον τρόπο ζωής των συνομηλίκων τους

Απογευματινά προγράμματα ξένων γλωσσών

Στο Pierce προσφέρονται, μετά το σχολικό πρόγραμμα, μαθήματα Γαλλικών, Ιταλικών, Γερμανικών και Ισπανικών. Πέρα από την προετοιμασία των μαθητών για εξετάσεις σε κάθε γλώσσα, μέσω των μαθημάτων τα παιδιά εκτίθενται στα ήθη, στις παραδόσεις και στον πολιτισμό κάθε χώρας, διευρύνοντας τη γνώση και τη σκέψη τους.

Όταν η εκπαίδευση και η μόρφωση δεν κοιτούν σύνορα, το μυαλό αναπτύσσεται ελεύθερα, χωρίς σύνορα στη σκέψη, στις ιδέες, στην τόλμη, στη δημιουργικότητα. Και αυτό είναι κάτι που οι μαθητές και οι μαθήτριες του Pierce φαίνεται πως το ξέρουν καλά!

Περισσότερες πληροφορίες στο www.pierce.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ