ΕΛΛΑΔΑ

Μένιος Φουρθιώτης: Τι αναφέρει η δικογραφία - Κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις

Μένιος Φουρθιώτης: Τι αναφέρει η δικογραφία - Κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Τα έργα και τις ημέρες του Μένιου Φουρθιώτη περιγράφει η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του και αφορά σε κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις. Κρυφές συνεννοήσεις και κατά παραγγελία χτυπήματα σε βάρος του είναι τα μέσα που -κατά το κατηγορητήριο- χρησιμοποιούσε προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης των αρχών και προστασίας του.

«Προκαλούσε εντυπώσεις και κατήγγειλε αρχές για να έχει προστασία» αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες στο διαβιβαστικό, και επισημαίνεται ότι ο κατηγορούμενος πλέον παρουσιαστής «είχε κρυφές επικοινωνίες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα και από την άλλη παρουσίαζε ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία».

Στο πολυσέλιδο έγγραφο φέρεται να γίνεται αναφορά σε ανώνυμο τηλεφώνημα αγνώστου άνδρα, ο οποίος «έδειξε» στις αρχες την εμπλοκή των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος αρνείται σύμφωνα με πληροφορίες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, μαζί με τους τρεις συγκατηγορούμενούς του βρέθηκαν ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος δύο εκ των δύο κατηγορούμενων, Κωνσταντίνος Γώγος, υποστήριξε ότι «είναι αστείο να είναι δύο βιοπαλαιστές κατηγορούμενοι. Τα στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχειρήση και δεν έχουν παραπάνω σχέση».

Ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινή σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη και ακόμη τριών συλληφθέντων ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.

Τα αδικήματα που αποδίδονται στον Μένιο Φουρθιώτη είναι:

Σύσταση συμμορίας

Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία

Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία

Ηθική αυτουργια σε οπλοχρησία

Ηθική αυτουργία στην προμήθεια και κατοχή εκρηκτικής βόμβας

Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά

Απόπειρα εκβίασης

Ψευδής καταγγελία

Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Στους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίσταση για:

Σύσταση συμμορίας

Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού

Οπλοχρησία κατ’εξακολούθηση

Έκρηξη

Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας

Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς

Παράνομη οπλοκατοχή

Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης οι Αρχές εντόπισαν το ποσό των 31.000 ευρώ στα σπίτια των δύο ποινικών, που συνελήφθησαν μαζί με τον γνωστό παρουσιαστή, ερευνούν από πού προέρχεται αυτό το ποσό και αν μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση και τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ποινικοί είπαν ότι δεν έχουν σχέση με την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή, όμως υποστηρίζουν ότι ο παρουσιαστής είχε απευθυνθεί σε αυτούς για το συγκεκριμένο λόγο, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν και δεν γνωρίζουν τι έγινε στη συνέχεια.

Πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν επίσης πως στο παρελθόν ο παρουσιαστής είχε χρησιμοποιήσει ως σεκιούριτι τους δύο ποινικούς.

Οι Αρχές φέρονται να γνωρίζουν πως το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο σπίτι του Φουρθιώτη είναι το ίδιο με το οποίο κακοποιοί πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία πριν από λίγο καιρό.

Οι δύο ποινικοί, που αρνούνται τα πάντα, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν το τμήμα εκβιαστών.

Ωστόσο, από την πρώτη φάση της έρευνας φαίνεται πως οι τρεις άνδρες γνωρίζονται μέσω μιας εταιρείας σεκιούριτι στην οποία εργάζονταν παλαιότερα οι δύο ποινικοί.

Ο ίδιος ο Μένιος Φουρθιώτης αρνείται τα πάντα.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Μεγάλη Τρίτη, πραγματοποιήθηκε έφοδος της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία εισαγγελέα, στο σπίτι και το γραφείο του παρουσιαστή στο κανάλι Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το γραφείο του Μένιου Φουρθιώτη έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα στο πλαίσιο της έρευνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ