ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος: Γιατί τα καταστήματα εστίασης θα ανοίξουν χωρίς μουσική

Εξαδάκτυλος: Γιατί τα καταστήματα εστίασης θα ανοίξουν χωρίς μουσική
ΙΝΤΙΜΕ / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Την χρησιμότητα του μέτρου της απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα εστίασης που ανοίγουν ξανά την προσεχή Δευτέρα 3 Μαΐου, εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, το συγκεκριμένο μέτρο που συζητήθηκε πολύ με την ανακοίνωση της εφαρμογής του, έχει να κάνει με την ένταση της φωνής και τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα με αποτέλεσμα να μεταδίδεται ο κορωνοϊός.

«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και οδηγεί τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που απαγορεύεται η μουσική στην εστίασης. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι οδηγούμαστε να προσαρμόσουμε τη φωνή μας», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN και πρόσθεσε:

«Χωρίς μουσική δεν θα καταβάλλεται η επιπλέον προσπάθεια που χρειάζεται για να ακουστούμε σε έναν χώρο που έχει δυνατή μουσική και η οποία στέλνει τα σταγονίδιά μας και μαζί με αυτά τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία».

Για να καταλήξει: «Με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι το ίδιο ασφαλής. Υπάρχει μια παρανόηση πως το πρόβλημα είναι πίσω μας. Δεν είναι πίσω μας. Είμαστε σε μια πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης αλλά δεν είμαστε σε φάση που έχουμε ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα και τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ