ΕΛΛΑΔΑ

Φουρθιώτης: Προβλήματα με τους τρομοκράτες επικαλέστηκε σύμφωνα με τον συγκατηγορούμενό του

Φουρθιώτης: Προβλήματα με τους τρομοκράτες επικαλέστηκε σύμφωνα με τον συγκατηγορούμενό του
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Προβλήματα με τους τρομοκράτες αλλά και απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του από έναν αστυνομικό επικαλέστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης σύμφωνα με τους ισχυρισμούς συγκατηγορούμενού του προκειμένου να επαναφέρει την προσωπική του φρουρά, η οποία του αφαιρέθηκε με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την προανακριτική κατάθεση τόσο του Π.Γ. όσο και του Σ.Γ. που αρνούνται στο σύνολο τις σε βάρος τους κατηγορίες, ο παρουσιαστής τις τελευταίες μέρες και αφού είχε προηγηθεί η αφαίρεση της φύλαξής του έψαχνε να βρει ανθρώπους εναγωνίως για τη συνοδεία του, ενώ αφήνουν σαφείς αιχμές ότι πίσω από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του κρύβεται ο ίδιος.

Το CNN Greece παρουσιάζει τις προανακριτικές καταθέσεις των κατηγορουμένων, όπως και του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα του οποίου προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και οδήγησαν στη σύλληψη του Μένιου Φουρθιώτη και ακόμη τριών προσώπων.

Μένιος Φουρθιώτης:

Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες και επιθυμώ να απολογηθώ ενώπιον εισαγγελέα από κοινού με το δικηγόρο μου.

Συγκατηγορούμενος Σ. Γ. :

Όλα όσα γράφει η δικογραφία και κατηγορούμαι δεν τα έχω κάνει. Είμαι άνεργος και μου ζήτησε ο Π. να πάω μαζί του για τη φύλαξη του Μένιου και στο party fm. Μου είπε ότι ο μισθός θα είναι 1500 € και αμέσως είπα ναι και έτσι ξεκινήσαμε τη φύλαξη. Με όλες αυτές τις πράξεις δεν έχουμε καμία σχέση ούτε εγώ ούτε ο Π. Υποψιάστηκα ότι ήθελε κι άλλα πράγματα αλλά δεν είμαι βέβαιος. Για ότι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθος συνεννοήσης του Μένιου με τα άτομα που είχε βρει αυτός έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο Π. Επίσης δεν κάναμε καμιά άλλη πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου. Είχα αφήσει ένα σάκο ορειβασίας στο κανάλι και γι’ αυτό το λόγο βρέθηκε το DNA μου στο σάκο ενώ εγώ δεν βρισκόμουν εκεί.

Συγκατηγορούμενος Π. Γ.:

Δεν δέχομαι τις κατηγορίες που μου λέτε. Ξέρω το Μένιο Φουρθιώτη από το 2010 όταν δούλευα στο κανάλι Έψιλον ως φύλακας. Δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη σχέση. Κάποιες φορές με έπαιρνε για να τον συνοδεύσω από το κανάλι προς το σπίτι και στο ραδιοφωνικό σταθμό. Τις τελευταίες ημέρες, σχεδόν την τελευταία εβδομάδα πήγαινα κάθε μέρα και του έκανα συνοδεία από το σπίτι στο κανάλι και το αντίθετο. Τις τελευταίες μέρες πήγα για συνοδεία του Φουρθιώτη μαζί με τον Σ. Γ. με τον οποίο δουλεύαμε μαζί στη φύλαξη του καναλιού και του ραδιοφωνικού σταθμού. Ο Φουρθιώτης μου είπε ότι κάποιος αστυνομικός που είναι στη φύλαξη του καναλιού αποπειράθηκε να τον σκοτώσει και γι’ αυτό μου ζήτησε να πηγαίνω περισσότερες ημέρες για τη συνοδεία του. Μου είπε ότι δεν τον καλύπτει η Αστυνομία γιατί του κόψανε τα άτομα και έχει πρόβλημα με τρομοκράτες. Τώρα που το θυμάμαι καλύτερα, τις τελευταίες οκτώ με εννέα ημέρες πηγαίναμε κάθε μέρα στο σπίτι του είτε για να τον πάρουμε είτε για να τον αφήσουμε. Μια φορά είχε ζητήσει από εμένα αλλά και από τον Σ. Ν. να του βρούμε άτομα για συνοδεία και security. Απ’ ό,τι κατάλαβα θα έδινε περισσότερα λεφτά σ’ αυτά τα άτομα. Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα. Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν ούτε και ο Σ. Δεν θα μπαίναμε σε καμιά άλλη διαδικασία ή πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου. Αυτό θέλω να το τονίσω. Αρχίσαμε να δουλεύουμε από 19 Απριλίου 2021. Επίσης θυμάμαι οτι πριν τρεις μέρες και χωρίς να έχουμε σταματήσει να πηγαίνουμε για συνοδεία μας φώναξε στο κανάλι και μας είπε ότι και πάλι δεν έχει security στο σπίτι γιατί κανείς δεν θέλει να τον αναλάβει και γι’ αυτό μας ζήτησε να πηγαίνουμε πιο πολλές ώρες. Δηλαδή μας ζήτησε σχεδόν να είμαστε όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει: «Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους. Βρείτε τους. Μου έκαναν ζημιά», εννοώντας τα άτομα που έκαναν τα χτυπήματα στο σπίτι του.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης καταθέτοντας στους αστυνομικούς επανέλαβε όσα δημόσια κατήγγειλε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Στις 9 Απριλίου 2021 δολοφονήθηκε από αγνώστους ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ. Ήταν λογικό η εξέλιξη αυτή να με θορυβήσει γιατί μου είχε αφαιρεθεί τμήμα της αστυνομικής μου φρουράς από τον Ιούλιο του 2019. Παρότι είχαμε να κάνουμε με μία περίπτωση δολοφονίας δημοσιογράφου, δεν συνέδεσα την δολοφονία αυτή με όσα μου είχε εξιστόρησει ο άνθρωπος με τον οποίο είχα συνάντηση στις 6 Απριλίου 2021 και μου είχε αναφέρει πως πρόκειται να εκτελεστεί συμβόλαιο εναντίον μου και σε βάρος ενός ακόμη δημοσιογράφου με περίεργο όνομα.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση έγινε ανησυχητική για εμένα, πολύ δε περισσότερο όταν την επόμενη μέρα παρακολούθησα το βίντεο από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη και διακρίνω εξαιτίας της εμπειρίας μου ότι ένας κουκουλοφόρος κυριολεκτικά με λειτουργία επιδειξία μπροστά στις κάμερες που τον καταγράφουν πυροβολεί σε σημεία της οικίας προσέχοντας μάλιστα να μην κάνει κάποια σημαντική ζημιά. Θα μπορούσε δηλαδή κάλλιστα να πυροβολήσει προς τα πάνω, όπως είναι εκτεθειμένα στις τζαμαρίες του σπιτιού και να δώσει το μήνυμα που ήθελε να δώσει. Ουσιαστικά δηλαδή φαινόταν στα μάτια μου ως σκηνοθετημένη επιχείρηση, που επιβεβαιώνει πλήρως όσα μου είχαν ειπωθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ