ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αρταίων: Ημιμαραθώνιος ο «Δρόμος του Γιοφυριού»

Δήμος Αρταίων: Ημιμαραθώνιος ο «Δρόμος του Γιοφυριού»
Δήμος Αρταίων

Αγώνας δρόμου στην Άρτα, σε γραφικά σοκάκια που «ξεχειλίζουν» από ιστορία. Σημείο αναφοράς είναι το φημισμένο πέτρινο γεφύρι, σήμα κατατεθέν της πόλης.

Ο «Δρόμος του Γιοφυριού», διεξάγεται για δεύτερη χρονιά φέτος στην Άρτα, μια πόλη με πλούσια ιστορία και σημαντικά βυζαντινά μνημεία.

Ο Δήμος Αρταίων διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 27 Μαρτίου, το 2ο Ημιμαραθώνιο ή αλλιώς το «ο Δρόμο του Γιοφυριού».

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από το επιβλητικό Μεσαιωνικό Κάστρο στο κέντρο, με σημείο τερματισμού την πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Περιλαμβάνει 4 διαδρομές, τον ημιμαραθώνιο 21,1 km, τον αγώνα δρόμου 5 km, τον περιπατητικό 5 km και τους αγώνες 1, 2 και 2,5 km, για μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείου, αντίστοιχα.

1fa3f749 45a2 4622 b6ea 80b098b09673

Πηγή: Δήμος Αρταίων

Η διαδρομή

Η διαδρομή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τον Ναό της Παναγίας Παρηγορήτριας, αριστούργημα της βυζαντινής τέχνης, που άρχισε να χτίζεται το 1260 από τον Μιχαήλ Β´ Άγγελο Κομνηνό, το επιβλητικό Μοναστήρι της Παναγίας της Βλαχέρνας των ηγεμόνων του Δεσποτάτου της Ηπείρου και τον βυζαντινό Ναό της Αγίας Θεοδώρας, πολιούχου της Άρτας.

Την πρώτη χρονιά οι αθλητές που συμμετείχαν έφτασαν τους 1.600. Στόχος του δήμου είναι οι συμμετέχοντες να ξεπεράσουν φέτος τους 2000 ενώ έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 150 εθελοντές.

Ο αγώνας έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα: artahalfmarathon.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ