Θρίλερ στον αέρα: Υποψίες για ύπαρξη βόμβας ή αεροπειρατεία σε αεροσκάφος - Σηκώθηκαν μαχητικά
Αεροσκάφος της ισραηλινής εταιρείας ELAL, που απογειώθηκε από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Τελ Αβίβ, ενεργοποίησε τις διαδικασίες συναγερμού, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου, τις πρωινές ώρες.
Την ώρα που το αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών, από το διακλαδικό κέντρο αεροπορικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Τορεχόν της Ισπανίας, ειδοποιήθηκε η Πολεμική Αεροπορία να το συνοδεύσει.
Αρχικά, ζεύγος ελληνικών μαχητικών F-16 απογειώθηκε από την 111 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο και προσέγγισε το ισραηλινό αεροσκάφος. Στη συνέχεια, άλλο ζεύγος F-16, που απογειώθηκε από την 115 Πτέρυγα Μάχης στο Καστέλι ανέλαβε να συνοδεύσει το ισραηλινό αεροσκάφος μέχρι να εισέλθει σε εναέριο χώρο του Ισραήλ.
Τελικώς, λίγο μετά τις δέκα το πρωί, το αεροσκάφος της ELAL προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.
SPONSORED
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας στα ΕΠΑΛ
10:15
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στην Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ στα ΕΠΑΛ
10:13
ΗΠΑ: Βετεράνος κράτησε ομήρους για 15 ώρες μέσα σε τράπεζα στην Καλιφόρνια - «Τους φόρεσε εκρηκτικά»
10:10
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στα Δίκτυα Υπολογιστών στα ΕΠΑΛ
10:10