ΕΛΛΑΔΑ

Μένιος Φουρθώτης: Το «μυστικό» που οδήγησε στο σχηματισμό της δικογραφίας

Μένιος Φουρθώτης: Το «μυστικό» που οδήγησε στο σχηματισμό της δικογραφίας
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Μια μικρή, κλειστή ομάδα αξιωματικών ερευνούσε στο τμήμα εκβιαστών της ασφαλείας την υπόθεση Μένιου Φουρθιώτη, με εντολή για «αυστηρά» στεγανά.

Αυτός ήταν και ο λόγος που για την πορεία της υπόθεσης ενημερωνόταν από τον προϊστάμενο της συγκεκριμένης υπηρεσίας αυστηρά ο διοικητής ασφαλείας και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης.

Την ίδια ώρα, η Κατεχάκη είχε δώσει εντολή να ενημερωθεί όταν η υπόθεση θα είναι στο τελικό στάδιο.

Και όσοι γνωρίζουν πώς έγινε η έρευνα και πώς φτάσαμε στη σύνταξη της δικογραφίας, ξέρουν ότι το τηλεφώνημα του αγνώστου που περιγράφεται στη δικογραφία και αναφέρεται ως το άτομο που κατονόμασε τους δυο ποινικούς συγκατηγορουμένους του παρουσιαστή, ήταν απλώς η επιβεβαίωση ότι οι αστυνομικοί ήταν στο σωστό δρόμο.

Το δίκτυο πληροφοριοδοτών στη νύχτα αλλά και το αρχείο με υποθέσεις και πρόσωπα που διαθέτει το συγκεκριμένο τμήμα άρχισε να «ξετυλίγει» το κουβάρι.

Η αρχή έγινε με το δεδομένο ότι πίσω από τα χτυπήματα δεν θα μπορούσε να είναι παρά μόνο άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν στη νύχτα για το ποια άτομα θα μπορούσαν να προμηθευτούν καλάσνικοφ και φυσικά να κινηθούν τόσο γρήγορα.

Όταν όμως η φάση της έρευνας μπήκε στην «ακτινογραφία» όσων ατόμων είχαν δουλέψει κοντά στον παρουσιαστή, τότε η εικόνα έγινε ξεκάθαρη.

Από το αρχείο τους οι αστυνομικοί του τμήματος εκβιαστών διαπίστωσαν ότι ένα από τα άτομα τα οποία αρκετά συχνά βρισκόταν κοντά στο παρουσιαστή ως security είχε κατηγορηθεί για παράνομη βία, σύσταση συμμορίας, παράβαση του νόμου περί όπλων, είχε καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη, απόπειρα κλοπής, απάτη κατά συναυτουργία ενώ είχε εντοπιστεί να παρακολουθεί παράνομα συνομιλίες μέσω ασύρματων!

Η αναζήτησή πληροφοριών στη νύχτα οδηγεί και στο δεύτερο άτομο το οποίο επίσης από το αρχείο του τμήματος εκβιαστών διαθέτει πλούσιο φάκελο έχει απασχολήσει για εκβίαση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη βία, σύσταση συμμορίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράνομη προκάτοχη.

Τα δυο λοιπόν αυτά πρόσωπα με το τόσο πλούσιο ποινικό παρελθόν τι υπηρεσίες μπορεί να παρείχαν στον παρουσιαστή;

Και οι δυο κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι εργάζονταν ως security για τον Μένιο Φουρθιώτη, τη στιγμή που ο καθένας γνωρίζει ότι με τέτοιο ποινικό παρελθόν κανείς δεν θα μπορούσε να διαθέτει επίσημη άδεια για security.

Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής τους πάντως στη ΓΑΔΑ μπορεί να επιχείρησαν αρχικά να δείξουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα περιστατικά των πυροβολισμών και του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του παρουσιαστή, όμως άλλαξαν στάση όταν κατάλαβαν ότι για τις αρχές είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για σκηνοθετημένες επιθέσεις.

Πάντως θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και το δεδομένο ότι η έρευνα στα κινητά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και δεν αποκλείεται στη πορεία να προκύψουν και αλλά δεδομένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ