ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα στην Αθήνα: Το ψήσιμο του οβελία σε ταράτσες, αυλές και... την παραλία

Πάσχα στην Αθήνα: Το ψήσιμο του οβελία σε ταράτσες, αυλές και... την παραλία
CNN GREECE/ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

Αυλές, ταράτσες, πεζόδρομοι, ακόμη και η παραλία «επιστρατεύτηκαν» προκειμένου να ψηθεί ο πατροπαράδοτος οβελίας ανήμερα το Πάσχα. Ψησταριές και σούβλες στήθηκαν σε κάθε πιθανό και απίθανο εξωτερικό χώρο, ενώ οι «επιβλέποντες» τήρησαν τα μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού και οι παρέες που συγκεντρώθηκαν περιλάμβαναν μικρό αριθμό καλεσμένων.

Τα μέτρα που ισχύουν για σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι στο πασχαλινό τραπέζι και τις εορταστικές συγκεντρώσεις της ημέρας μπορούν να συγκεντρωθούν έως δύο οικογένειες και ειδικότερα έως εννέα άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Ωστόσο, ως προς αυτό οι οι ειδικοί συστήνουν τη διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές. Παράλληλα, εφιστούν την προσοχή στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Όπως χαρακτηριστικά έχει επισημάνει τις προηγούμενες μέρες η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, δεν πρέπει να καταργήσουμε τελείως την «κοινωνική φούσκα» μας.

Η μετακίνηση θα γίνεται όπως και κάθε ημέρα, με την υποχρεωτική αποστολή sms με τον κωδικό 6, ενώ ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00 το πρωί της Δευτέρας της Διακαινησίμου (Δευτέρα του Πάσχα).

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις είναι ελεύθερες, όμως παραμένει η απαγόρευση για μετάβαση σε άλλη περιφέρεια (υπερτοπικές μετακινήσεις)

Όπως έχουν επισημάνει ήδη οι Αρχές, οι έλεγχοι στους δρόμους και το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα θα είναι εντατικοί, για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ