ΕΛΛΑΔΑ

Reuters για άνοιγμα εστίασης: Σαν τον παλιό καλό καιρό

Reuters για άνοιγμα εστίασης: Σαν τον παλιό καλό καιρό

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρεται εκτενώς σε δημοσίευμά του στο άνοιγμα της εστίασης στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τη φράση στον τίτλο του σχετικού άρθρου του «σαν τον παλιό καλό καιρό».

Ο συντάκτης του άρθρου επισημαίνει ότι «η ευκαιρία για επιστροφή στα μπαρ και τις ταβέρνες ήταν ένα μικρό βήμα προς την κανονικότητα για όλους όσοι ήθελα να αξιοποιήσουν τον καλό καιρό».

«Όταν μου έφεραν το ποτήρι με το νερό σκέφτηκα "είναι σαν τον παλιό καλό καιρό". Είναι θαυμάσιο» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ένας θαμώνας καφετέριας στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο η κυβέρνηση προχωρά σε χαλάρωση των περιορισμών καθώς ανεβάζουν ρυθμούς οι εμβολιασμοί και η χρήση των self test προκειμένου να αποφευχθεί άλλο ένα χαμένο καλοκαίρι για τον τουριστικό κλάδο που αποτελεί το 1/5 του ΑΕΠ και προσφέρει μια στις πέντε θέσεις εργασίας.

«Είμαστε χαρούμενοι που ανοίξαμε μετά από έξι μήνες, πιστεύουμε ότι το άνοιγμα της εστίασης σηματοδοτεί το άνοιγμα του τουρισμού» δήλωσε στο Reuters ο σερβιτόρος Παναγιώτης Μεγκρέμης.

«Είχαμε ξεχάσει πώς είναι να δουλεύεις. Βλέπουμε ανθρώπους στα τραπέζια, ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά» δήλωσε από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης καφετέριας, Διονύσης Σαλπάνης.

Ενθουσιασμός για το άνοιγμα της εστίασης - Γεμάτα κόσμο τα στέκια του κέντρου

Ανέβασαν ρολά τη Δευτέρα τα καταστήματα της εστίασης μετά από έξι μήνες lockdown. Όπως ήταν αναμενόμενο η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, με πολλούς να γεμίζουν τα στέκια του κέντρου έως αργά το βράδυ.

Πεζόδρομοι, πεζοδρόμια, αυλές, ταράτσες και εξωτερικοί χώροι καταστημάτων γέμισαν τραπεζοκαθίσματα και πολλοί ήταν αυτοί που απόλαυσαν τον καφέ ή κάποιο ποτό μαζί με την ολιγομελή παρέα τους, καθώς οι περιορισμοί δεν επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, τις πολυμελείς κοινωνικές συναναστροφές.

Υπενθυμίζεται πως οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα καφέ - μπαρ που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους παρέμειναν σήμερα ανοικτά έως τις 22:45, ενώ οι πολίτες πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 6 με SMS στο 13033 για να μεταβούν σε αυτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ