ΕΛΛΑΔΑ

Άρση lockdown - Λοιμωξιολόγοι: Εισήγηση για κατάργηση του ραντεβού στο λιανεμπόριο από 15 Μαΐου

Άρση lockdown - Λοιμωξιολόγοι: Εισήγηση για κατάργηση του ραντεβού στο λιανεμπόριο από 15 Μαΐου
Unsplash

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε στην κυβέρνηση την κατάργηση του ραντεβού στο λιανεμπόριο από τις 15 Μαΐου.

Επί της ουσίας, η άρση του ραντεβού στο λιανεμπόριο θα ξεκινήσει την ίδια ημέρα, οπότε και ανοίγει επίσημα ο Τουρισμός στη χώρα μας.

Ωστόσο, οι περιορισμοί ως προς την παρουσία πελατών στα καταστήματα θα εξακολουθήσουν να ισχύουν, με κάποιες μικρές αλλαγές.

Ειδικότερα, η σημαντική αλλαγή αφορά τα καταστήματα επιφανείας άνω των 500 τ.μ., όπου θα προβλέπεται η παρουσία ενός ατόμου ανά 50 τ.μ. και όχι πλέον ενός ανά 100 τ.μ.

Σε ισχύ τα SMS μετακίνησης έως τις 15/05

Σε ισχύ παραμένει τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαΐου που ανοίγει ο τουρισμός και αίρονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, η αποστολή SMS στο 13033.

Η αποστολή των SMS παραμένει και για την έξοδο προς τα καταστήματα εστίασης.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες από τη Δευτέρα του Πάσχα που άνοιξαν καφέ και εστιατόρια, θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6.

Ο ίδιος κωδικός ισχύει και για την επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης νυχιών.

Την παράταση της αποστολής μηνυμάτων έως τις 15 Μαϊου και την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, κατά την ίδια ημερομηνία, είχε ανακοινώσει στις 28 Απριλίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με βάση την εισήγηση της επιτροπής λοιμοξιολόγων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ