ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωρίδου για θάνατο 44χρονης στη Θεσσαλονίκη: Δεν συνδέεται με θρομβώσεις

Θεοδωρίδου για θάνατο 44χρονης στη Θεσσαλονίκη: Δεν συνδέεται με θρομβώσεις
INTIME NEWS/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Στην περίπτωση της 44χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, που πέθανε στον ύπνο της 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της έναντι του κορωνοϊού, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου

Η 44χρονη εμβολιάστηκε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, στο Κέντρο Υγείας Χαλάστρας, με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca και κατέληξε λίγες ώρες μετά.

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός, η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι αναζητήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, αφού υπήρχε «χρονική συσχέτιση» του εμβολιασμού με τον θάνατο της γυναίκας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «υπάρχει πάντοτε λεπτομερής έλεγχος σε ό,τι αφορά τα αίτια θανάτου», ενώ σημείωσε πως «έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων και φλεβών».

«Φαίνεται ότι υπήρξε και ένα έμφραγμα, η έρευνα του περιστατικού θα είναι σχολαστική, όπως και σε όλα όσα προκύψουν», σημείωσε.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το Ράδιο Θεσσαλονίκη, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από καρδιακή ανακοπή, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες η 44χρονη φέρεται να εμφάνισε ιστορικό παλιού εμφράγματος και θρομβώσεων.

Σχετικά με πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση, ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για την μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα αναμένονται σε τρεις μήνες.

Σύμφωνα με το voria.gr, η οικογένεια έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο παράλληλη ιατροδικαστική έρευνα καθώς και εκπροσώπηση από δικηγόρο, ενώ διεμήνυσε ότι δεν αποδέχεται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ