ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Κατάργηση των ραντεβού στα καταστήματα, άνοιγμα φροντιστηρίων και πλαζ

Lockdown: Κατάργηση των ραντεβού στα καταστήματα, άνοιγμα φροντιστηρίων και πλαζ
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ INTIME

Σε νέα μέτρα χαλάρωσης των αυστηρών περιορισμών που είχαν επιβληθεί επί μήνες για την ανάσχεση της εξάπλωσης του εκρηκτικού τρίτου κύματος του κορωνοϊού προχωρούν κυβέρνηση και ειδικοί. Μετά το άνοιγμα της εστίασης, γίνεται η επανεκκίνηση και νέων οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

  • Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για την εξειδίκευση των αποφάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ