SPONSORED ΕΛΛΑΔΑ

#meetingμετημαμά: Η πρωτότυπη πρωτοβουλία για τη γιορτή της μητέρας που ξεκινά με μία υπενθύμιση

#meetingμετημαμά: Η πρωτότυπη πρωτοβουλία για τη γιορτή της μητέρας που ξεκινά με μία υπενθύμιση

Αν υπάρχει ένα πολύτιμο «μάθημα» που όλοι μας πήραμε τον τελευταίο χρόνο, αυτό είναι ότι κατανοήσαμε τη μεγάλη σημασία που έχει για τον καθένα μας η έννοια της οικογένειας. Στις πρωτόγνωρες αλλαγές που βιώσαμε και τη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε, νιώσαμε την ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά με τις οικογένειές μας και πάνω από όλα, κατανοήσαμε τη σημασία του να βρίσκουμε πάντα χρόνο για τα πρόσωπα που νοιάζονται περισσότερο για εμάς, όσο απαιτητικό και αν είναι το πρόγραμμά μας.

Αλήθεια όμως, παρά την αγάπη που τρέφουμε για τις οικογένειές μας, πόσο χρόνο αφιερώνουμε στην πραγματικότητα σε εκείνους οι οποίοι μας αγαπούν ανιδιοτελώς; Η παραπάνω σκέψη άρχισε να «τριγυρνά» στο μυαλό μου, έπειτα από ένα βίντεο που είδα τυχαία στο διαδίκτυο.

«Οι αναπάντητες των περισσότερων, έχουν ένα κοινό όνομα: Μαμά», ήταν τα λόγια με τα οποία ξεκινούσε το βίντεο του Κωτσόβολου και αμέσως, έριξα μία ματιά στην οθόνη του κινητού μου τηλεφώνου. Είχαν περάσει δύο ώρες από τότε που η μητέρα μου, μου είχε τηλεφωνήσει και εγώ, όχι μόνο δεν είχα απαντήσει στην κλήση της, αλλά δεν την είχα καλέσει πίσω. Γιατί; Διότι έπρεπε να γράψω ένα ακόμη άρθρο και κυρίως, διότι μέσα μου ήξερα πως η μητέρα μου δεν θα με παρεξηγούσε. Άλλωστε, μπορεί να διανύω αισίως την τέταρτη δεκαετία της ζωής μου, ωστόσο, η μητέρα θα είναι πάντα… μητέρα. Αυτό σημαίνει πως θα ανησυχεί και θα νοιάζεται για εμένα, ακόμη και αν γνωρίζει πως σύντομα θα αποκτήσω τη δική μου οικογένεια και θα επιμένει να με καλεί, ακόμη και αν δεν απαντώ στα τηλεφωνήματά της.

Όταν μία κλήση αρκεί για να εκφράσεις όλη σου την αγάπη

«Μήπως έχει έρθει η ώρα να επανορθώσω, λοιπόν, για όλες εκείνες τις αναπάντητες κλήσεις και τις στιγμές που δεν ήμουν “εκεί” για εκείνη;», σκέφτηκα, βλέποντας το βίντεο και μαθαίνοντας περισσότερα για την πρωτοβουλία του Κωτσόβολου, ενόψει της γιορτής της μητέρας.

Βλέπετε, το συγκεκριμένο βίντεο κατάφερε όχι μόνο να με συγκινήσει, αλλά την ίδια ώρα να με παρακινήσει να κάνω μία καλή πράξη για έναν από τους ανθρώπους που αγαπώ περισσότερο στον κόσμο. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, αποφάσισα να λάβω κι εγώ μέρος σε αυτή την πρωτότυπη ενέργεια, την οποία πραγματοποιεί η εταιρεία για τους ανθρώπους της. Διότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αποδεικνύει έμπρακτα, το πώς μια εταιρεία βάζει σε πρώτο πλάνο τον θεσμό της οικογένειας και πάνω από όλα, θυμίζει και σε εμάς την αξία και τη σημασία της οικογένειας στη ζωή μας και το γιατί είναι σημαντικό να φροντίζουμε να υπάρχει πάντα ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική μας ζωή.

Πώς θα συμμετέχετε, λοιπόν, και εσείς σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία; Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε, είναι να αντλήσετε έμπνευση από το κάλεσμα του Κωτσόβολου στους εργαζόμενούς του, με αφορμή τη φετινή ημέρα της μητέρας. Με λίγα λόγια, να βάλετε στο calendar των κινητών σας μία υπενθύμιση για να κάνετε ένα διάλειμμα από τα digital meetings σας και να αφιερώσετε αυτή την Παρασκευή, στις 10 το πρωί, μισή ώρα στις μητέρες σας, είτε για να μιλήσετε μαζί τους, είτε για να βρείτε το δώρο που θα προσφέρετε σε εκείνες την Κυριακή 9 Μαΐου.

Δεν έχει σημασία τι θα συζητήσετε. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε, είναι να βρείτε λίγο χρόνο για εκείνες και ίσως, από εδώ και στο εξής, να φροντίζετε να μην αφήνετε πια τις κλήσεις τους αναπάντητες. Σίγουρα δεν θα σας παρεξηγήσουν όμως, ένα #meetingμετημαμά, μπορεί πάντα να γεμίζει τόσο εκείνες, όσο και εσάς, με αγάπη και θετική ενέργεια.

Αυτή την Παρασκευή, λοιπόν, από τις 10 έως τις 10.30 το πρωί, μαζί με τους ανθρώπους του Κωτσόβολου, ας βάλουμε και εμείς στο calendar μας μια τηλεφωνική ή online συνάντηση με τον άνθρωπο που νοιάζεται για εμάς, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο. Διότι για τον καθένα από εμάς, η μητέρα είναι απλώς ανεκτίμητη και στη δική μου περίπτωση, χρειάστηκε απλώς ένα βίντεο στο YouTube για να μου υπενθυμίσει να μην βάλω ξανά το τηλέφωνο στο αθόρυβο, την επόμενη φορά που θα με καλέσει για να μάθει αν είμαι καλά.