ΕΛΛΑΔΑ

Σταμπουλίδης: Τέλος στα click away και click inside στις 14 Μαΐου

Σταμπουλίδης: Τέλος στα click away και click inside στις 14 Μαΐου
ΙΝΤΙΜΕ

Στις 14 Μαΐου τελειώνουν τα click away και click inside, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15» ανέφερε χαρακτηριστικά στο σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα.

Θα επανεξαταστούν τα SMS, εξήγησε, ενώ αναφορικά με το τρίωρο που έχουν στη διάθεση τους οι καταναλωτές δεν έχει ληφθεί προς το παρόν κάποια απόφαση.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «καλή γενική εικόνα στην εστίαση».

Όπως είπε, σε σύνολο 7.000 ελέγχων διαπιστώθηκαν 205 παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν τη χρήση μάσκας κυρίως από πελάτες κατά τη διάρκεια της αναμονής.

Ήδη από την Τετάρτη, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

  • Από τις 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα εμπορικά καταστήματα, πέρα από τις αλλαγές στον αριθμό των πελατών, υπάρχει η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την κατάργηση των ραντεβού στο λιανεμπόριο.

Επί της ουσίας, η άρση των ραντεβού στο λιανεμπόριο θα ξεκινήσει την ίδια ημέρα, οπότε και ανοίγει επίσημα ο Τουρισμός στη χώρα μας, δηλαδή στις 15 Μαΐου.

  • Από τις 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 7 Μαΐου.
  • Από τις 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από τις 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από τις 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ