ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 44χρονης στη Χαλάστρα: Τι λέει ο ιατροδικαστής για τις πρώτες ενδείξεις

Θάνατος 44χρονης στη Χαλάστρα: Τι λέει ο ιατροδικαστής για τις πρώτες ενδείξεις
ΙΝΤΙΜΕ

Για τις μέχρι τώρα ενδείξεις αναφορικά με τα αίτια θανάτου της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, μίλησε ο ιατροδικαστής της οικογένειας.

Όπως διευκρίνισε ο ιατροδικαστής που προσέλαβε η οικογένεια, Δ.Γαλεντέρης, ο θάνατος της 44χρονης, 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca,«δεν σχετίζεται με θρόμβωση».

Ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε «ανακρίβεια ότι υπήρχε έμφραγμα του μυοκαρδίου», εξηγώντας ότι, «το μόνο που εντοπίστηκε ήταν ένα παλιότερο πάρα πολύ μικρό», άνευ σημασίας, λόγω του ελάχιστου μεγέθους του.

Τις απαντήσεις για το θάνατο της γυναίκας θα τις ξέρουμε όταν βγουν οι ιστολογικές εξετάσεις.

«Η μακροσκοπική φάση δείχνει ότι δεν σχετίζεται με θρομβώσεις, όμως, δεν υπάρχει αιτία θανάτου», τόνισε, εξηγώντας ότι, συνδυαστικά οι ιστολογικές και οι τοξικολογικές με την ιατροδικαστική θα δώσουν τις απαντήσεις.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι, ο συνήθης χρόνος για το αποτέλεσμα των παραπάνω εξετάσεων είναι τρεις μήνες, αλλά εκτίμησε ότι λόγω του εμβολιασμού του πληθυσμού που είναι σε εξέλιξη, η δημόσια υπηρεσία θα προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα.

Τέλος, διευκρίνισε ότι, «υπάρχουν αναφορές από γιατρούς και πολίτες που κάνουν το εμβόλιο, εκεί καταγράφεται ό,τι σχετίζεται χρονικά με το εμβόλιο, όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να αποδειχτεί ότι σχετίζονται με το εμβόλιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ