ΕΛΛΑΔΑ

Μπαράζ επιθέσεων με πέτρες και μπογιές σε Πειραιά, Φάληρο και Αγία Παρασκευή

Μπαράζ επιθέσεων με πέτρες και μπογιές σε Πειραιά, Φάληρο και Αγία Παρασκευή
Screen Grab/FB

Σε ένα μπαράζ επιθέσεων προχώρησαν χθες βράδυ ομάδες αγνώστων που για πέντε ώρες έκαναν ανενόχλητοι επιθέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά πέταξαν και μπογιές στο δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής.

Η δράση των αγνώστων ξεκίνησε μόλις στις 10 το βράδυ στην περιοχή του Πειραιά, σπάζοντας με πέτρες και βαριοπούλες τις τζαμαρίες από κατάστημα ΕΛΤΑ και συνεχίστηκε στη περιοχή του Φαλήρου, όπου επιτέθηκαν και προκάλεσαν ζημιές σε κτήρια που στεγάζονται courier και ΚΕΠ.

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα έφτασαν στο δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της περιοχής και αφού πέταξαν μπογιές κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Οι επανεμφάνιση των αντιεξουσιαστικών ομάδων που προκαλούν φθορές προκαλεί προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει κλιμάκωση του φαινομένου τώρα που ανοίγει η εμπορική δραστηριότητα.

Πάντως, πριν από μερικές ημέρες, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με κείμενο τους στο γνωστό σάιτ είχαν καλέσει σε συστράτευση, ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι καταδρομικές επιθέσεις.

Μάλιστα, έγραφαν χαρακτηριστικά:

«... Αφορμή την απάθεια του χώρου του περασμένου μήνα και όλα τα παραπάνω πήραμε την πρωτοβουλία για να καλέσουμε για το μήνα Μάη δράσεις αλληλεγγύης...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ