ΕΛΛΑΔΑ

Στο πειθαρχικό ο οδηγός λεωφορείου για το ρατσιστικό επεισόδιο κατά επιβάτη

Στο πειθαρχικό ο οδηγός λεωφορείου για το ρατσιστικό επεισόδιο κατά επιβάτη
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Πειθαρχικές διαδικασίες κινεί ο ΟΣΥ για τον οδηγό λεωφορείου που απαίτησε με απαράδεκτο ύφος από μετανάστη επιβάτη να σηκωθεί από τη θέση του, προκειμένου να καθήσει σε αυτή μια Ελληνίδα.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή στο λεωφορείο της γραμμής Α11, με τον οδηγό και ορισμένους επιβάτες να απαιτούν με χυδαίο τρόπο από τον επιβάτη «σηκωθεί για να κάτσει η κυρία».

Ο οδηγός –όπως φαίνεται και στο βίντεο που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης– σταμάτησε το λεωφορείο και άρχισε να φωνάζει στον μετανάστη.

«Σήκω πάνω τώρα, γιατί εδώ κουμάντο κάνω εγώ. Δεν θα πεις εσύ σε κανέναν “δε θα κάτσεις”. Το κατάλαβες;», φώναζε ο οδηγός του λεωφορείου.

Το περιστατικό έληξε με τον μετανάστη να σηκώνεται παρά τη θέλησή του από το κάθισμα και να κατεβαίνει από το λεωφορείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΣΥ:

«Με αφορμή περιστατικό που προβάλλεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται εργαζόμενος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. να συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρείας, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές της και διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό και τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι βασικός στόχος της είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις, όπως η ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρείας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ