ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης από τον γυναικολόγο

Ρόδος: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης από τον γυναικολόγο
Pixabay

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων των 21 μηνυτριών για την υπόθεση του κατηγορούμενου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου προς αντίσταση κατ’ εξακολούθηση και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, 65χρονου γυναικολόγου από τη Ρόδο.

Οι καταθέσεις ολοκληρώθηκαν με τη λήψη και της τελευταίας κατάθεσης από μια ημεδαπή, κάτοικο Ολλανδίας.

Σύμφωνα με την «Δημoκρατική», η 25χρονη ημεδαπή, με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, που διαμένει στην Ολλανδία και προσωρινά στο παρελθόν στην Ρόδο, υπέβαλε αναφορά εις βάρος του ιατρού μέσω της πρεσβείας της χώρας μας, στην Ολλανδία.

Η 25χρονη, που φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο, ισχυρίζεται ότι επισκέφθηκε σε ηλικία 21 ετών σε νοσηλευτικό ίδρυμα τον καταγγελλόμενο ιατρό στις αρχές του έτους 2016 για να αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας στα γεννητικά της όργανα και διατείνεται ότι την εξέτασε χωρίς την χρήση γαντιών, ότι της μιλούσε με άσεμνο τρόπο και ότι ασέλγησε με το χέρι του εις βάρος της.

Σημειώνεται ότι ο ιατρός διατείνεται ότι εξέτασε συνολικά άνω των 30.000 γυναικών.

Πλέον, για την περαίωση της δικογραφίας αναμένονται:
– Η λήψη καταθέσεων από μάρτυρες που προτάθηκαν.

– Η υποβολή της πραγματογνωμοσύνης που παραγγέλθηκε προκειμένου να διαλευκανθεί αν ο τρόπος με τον οποίο ο καταγγελλόμενος για σεξουαλικά εγκλήματα, εξέταζε ασθενείς του, ήταν ο ενδεδειγμένος και σύμφωνος με την ιατρική επιστήμη και πρακτική.

– Η υποβολή των τεχνικών εκθέσεων από τους συμβούλους που γνωστοποίησαν στην κ. Ανακρίτρια οι «αντίδικες» πλευρές.

– Η απολογία του κατηγορούμενου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ