ΕΛΛΑΔΑ

Novartis: Mήνυση και αγωγή Mιωνή κατά Παπαγγελόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση

Novartis: Mήνυση και αγωγή Mιωνή κατά Παπαγγελόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση
Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής (Φωτογραφία αρχείου) ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Στην κατάθεση αγωγής και μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, μετά την κατάθεσή του ενώπιον της ανακρίτριας - αρεοπαγίτη του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Μιωνής έχει κατονομάσει ως «κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης» τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, με τον κ. Παπαγγελόπουλο να κάνει λόγο για «απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθεια να ξεπλύνει τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες».

Στην αγωγή του ο κ. Μιωνής ζητά 5 εκατ. ευρώ «κατά των μελών της συμμορίας για την ανυπολόγιστη ζημιά που μου προκάλεσαν» και όπως ο ίδιος γνωστοποιεί, μέσω ανακοίνωσης, θα δωρίσει τα χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού, στο Σύλλογο για παιδιά με καρκίνο «Ελπίδα» και στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας είχε προσκομίσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, ηχητικό ντοκουμέντο από συνομιλία του, το 2016, με τον πρώην υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, στην οποία ο τελευταίος φέρεται να του έλεγε ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά»».

Επιπλέον, ο κ. Μιωνής είχε καταγγείλει ότι τον Μάρτιο του 2016 υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίµου παρουσία του Νίκου Παππά, και του ∆ηµήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς και ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ζήτησε ποσό ύψους 350.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα έξοδα του εκδότη της εφημερίδας «∆ηµοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη, µε τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη, λόγω των δημοσιευμάτων που τον ενέπλεκαν µε την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Η ανακοίνωση του Σάμπυ Μιωνή:

«Κατέθεσα σήμερα μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τις αήθεις και συκοφαντικές δηλώσεις που έκανε εναντίον μου μετά την πρόσφατη κατάθεσή μου στην Ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, κα. Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, για τη γνωστή υπόθεση της εγκληματικής συμμορίας, η οποία εκβίαζε εμένα, τον συνέταιρό μου, Άγγελο Μεταξά και το δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου.

Γνωστοποιώ επίσης ότι έχω ήδη καταθέσει αγωγή 5 εκατομμυρίων ευρώ κατά των μελών της συμμορίας για την ανυπολόγιστη ζημιά που μου προκάλεσαν. Είναι αυτονόητο ότι μέσω αυτών των νομικών μου ενεργειών δεν αποζητώ τον πλουτισμό μου. Αποζητώ την δικαιοσύνη και την τιμωρία των ενόχων για να μην ξανασυμβεί σε κανέναν αυτό που συνέβη σε εμάς. Και επειδή πιστεύω ότι ακόμα και την απόλυτη κακία πρέπει να την μετατρέπουμε σε κάτι θετικό, δεσμεύομαι να δωρίσω το σύνολο των χρημάτων που θα μου επιδικάσουν τα δικαστήρια στο Χαμόγελο του Παιδιού, στο Σύλλογο για παιδιά με καρκίνο «Ελπίδα» και στην Κιβωτό του Κόσμου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ