ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος ο 22χρονος κατηγορούμενος ως επιδειξίας - Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη του

Ελεύθερος ο 22χρονος κατηγορούμενος ως επιδειξίας - Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη του
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Για την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 αναβλήθηκε εκ νέου η εκδίκαση της υπόθεσης του 22χρονου που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή. Ο κατηγορούμενος, που αφέθηκε ελεύθερος, ζήτησε αναβολή προκειμένου να προσέλθουν να καταθέσουν στο δικαστήριο οι παθούσες και μάρτυρες.

«Το δικαστήριο έκανε δεκτό σήμερα το αίτημα της υπεράσπισης για αναβολή προκειμένου να συγκεντρωθούν και όλα τα στοιχεία για να αποδοθεί πραγματική Δικαιοσύνη» ανέφερε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Γιώργος Μυταλούλης.

Μάλιστα, διέψευσε δήλωση που φέρεται να έκανε ο νεαρός κατηγορούμενος περί «βίτσιου να ακολουθεί ωραίες γυναίκες», υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε ποτέ.

«Θέλω να αναφερθώ σε μια δήλωση που φέρεται να έκανε ότι το “έχει βίτσιο να ακολουθεί ωραίες γυναίκες”, δεν υπάρχει πουθενά και δεν έχει καταγράφει» ανέφερε.

Οι ποινές που αντιμετωπίζει

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως πρόκειται για μία περίπτωση διαστροφής.

Σημείωσε, ωστόσο, πως τέτοιες περιπτώσεις έχουν συνήθως τρεις πυλώνες. Οι δράστες, ειδικότερα, είναι συνήθως άτομα με καλή εμφάνιση, δεν έχουν οικονομικά προβλήματα ή είναι εκτοπισμένοι από το κοινωνικό σύνολο και βρέθηκαν σε τέτοια μονοπάτια πειραματιζόμενοι.

Ερωτώμενος εάν θα μπορούσε να προχωρήσει σε χειρότερες πράξεις στο μέλλον, ο ίδιος σημείωσε πως όταν υπάρχει ατιμωρησία και επανάληψη της δράσης, «ο διεστραμμένος θα οδηγηθεί αλλού».

Χαρακτηριστικά επεσήμανε πως όταν συλλαμβάνονται μεσήλικες για τέτοια εγκλήματα ή πιο σοβαρά, αποδεικνύεται πως υπήρχαν καταγγελίες εις βάρος του από όταν ήταν νεαρότεροι.

Σχετικά με την ποινή με την οποία είναι αντιμέτωπος, ο ίδιος εξήγησε πως ο νεαρός είναι αντιμέτωπος με πλημμέλημα και η ποινή φυλάκισης που προβλέπεται είναι ένα έτος. Επειδή, δε, δεν φαίνεται να έχει ποινικό παρελθόν η ποινή του μπορεί να έχει ανασταλτική ισχύ.

Εφόσον, ακόμη, αποδειχθεί η εμπλοκή του και στις έτερες καταγγελίες, η ποινή μπορεί να αυξηθεί, αλλά το αδίκημα δεν πρόκειται να μετατραπεί σε κακούργημα.

«Η επαναληπτικότητα μπορεί να επιβαρύνει σε μικρό μέρος την ποινή, αλλά δεν μπορεί να καταστεί το έγκλημα κακούργημα» είπε.

Συντετριμμένη η μητέρα του

«Δεν υπάρχει περίπτωση φυγής. Θα είμαι εδώ στο δικαστήριο. Θέλω να τελειώσει γρήγορα αυτό και για την οικογένεια μου» υποστήριξε ο ίδιος, ενώ η μητέρα του έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό παιδί, δηλώνοντας συντετριμμένη.

«Είμαι κοινωνική λειτουργός και εργάζομαι με έφηβους. Το παιδί μου είναι εξαιρετικό, είναι φοιτητής, έχει τη δουλειά του, έχει την κοπέλα του, είμαι συντετριμμένη. Δεσμεύομαι να είναι συνέχεια μαζί του, είμαι και σε επαφή με ψυχολόγο για να κάνει ψυχοθεραπεία μήπως συμβαίνει κάτι. Ο γιος μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Το ίδιο και ο αδελφός του ο οποίος είναι φοιτητής.

»Είμαστε συνέχεια κοντά στα παιδιά μας κι εγώ και ο άντρας μου. Δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί στο παιδί μας να συμβαίνει κάτι. Αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί μου θα το είχα αντιμετωπίσει. Θα εμφανιστεί σίγουρα στο δικαστήριο. Στα σόσιαλ μίντια το τι λέγεται… Του λένε να αυτοκτονήσει και ο ίδιος και ο άλλος μου ο γιος» τόνισε, ξεσπώντας σε κλάματα.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 22χρονου αναφέρθηκε στο τεκμήριο αθωότητας και κάλεσε τους δικαστές να τον δουν με συμπάθεια.

«Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας. Δεν θα πάθει κάτι η Δικαιοσύνη αν αφεθεί ελεύθερος για δυο μέρες. Να τον δείτε με συμπάθεια. Είναι ένα παιδί 22 χρόνων. Είναι δυνατόν να βγει έξω να κάνει τα ίδια; Δεν μπορεί καν να βγει έξω. Θα τον σκοτώσουν. Υπάρχουν 2.500 ύβρεις στο facebook».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ