ΕΛΛΑΔΑ

Παναγιωτακόπουλος για ψευδή self test: Eίναι βοηθητικό εργαλείο, όχι πανάκεια

Παναγιωτακόπουλος για ψευδή self test: Eίναι βοηθητικό εργαλείο, όχι πανάκεια
Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για τα ψευδή self test κατά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μίλησε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος λέγοντας πως πρόκειται για συμπληρωματικό εργαλείο και οχι πανάκεια.

«Όπως κάθε νέα άφιξη, θα προκληθούν προβλήματα. Θα λυθούν, όπως γίνεται», διαβεβαίωσε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, σημειώνοντας πως «θα διερευνηθεί αν πρόκειται για λάθος παρτίδα», κάτι που προς το παρόν είπε πως δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

Όσο αφορά στην επικοινωνία του κοινού με τον ΕΟΔΥ και τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί λόγω του μεγάλου όγκου, είπε ότι θα προστεθεί νέα γραμμή για να απαντώνται όλα τα τηλεφωνήματα μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για το αν κάποιος που έχει νοσήσει από κορωνοϊό θα απολαμβάνει προνόμια ανάλογα με εκείνου που έχει εμβολιαστεί, είπε πως αυτό θα αποφασιστεί από την Πολιτεία, όμως εξήγησε πως «προφανώς αυτός που έχει νοσήσει πρόσφατα- εντός του τελευταίου τρίμηνου- έχει την ίδια ανοσία με αυτόν που έχει εμβολιαστεί».

Ενώ όσο αφορά στο πότε μπορεί να εμβολιαστεί κάποιος που έχει νοσήσει, είπε πως μετά το τρίμηνο «αρχίζεις να σκέφτεσαι το εμβόλιο», εξηγώντας πως δεν υπάρχει σχετική βιβλιογραφία, αλλά είναι κάτι που είναι υπό μελέτη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνει αποστάσεις, έχει όμως προβλεφθεί η δεύτερη δόση για όσους έκαναν την πρώτη», απάντησε για το AstraZeneca.

Τέλος, αναφορικά με τον πότε αποκτά ανοσία κάποιος που έχει εμβολιαστεί, απάντησε «δύο εβδομάδες μετά τη 2η δόση έχεις κάνει ανοσία», ενώ από την ίδια κιόλας μέρα, «μπαίνεις στην πλατφόρμα και παίρνεις τη βεβαίωση εμβολιασμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ