ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 68χρονης: Σε ισχαιμικό επεισόδιο οφείλεται ο θάνατος της γυναίκας μόλις είχε εμβολιαστεί

Θάνατος 68χρονης: Σε ισχαιμικό επεισόδιο οφείλεται ο θάνατος της γυναίκας μόλις είχε εμβολιαστεί
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σε ισχαιμικό επεισόδιο οφείλεται ο θάνατος της 68χρονης από την Πέλλα, που άφησε την τελευταία της πνοή μερικές ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Pfizer.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή που ολοκλήρωσε την εξέταση την Τρίτη 11/05, η 68χρονη δεν πέθανε εξαιτίας θρόμβωσης, αλλά λόγω ισχαιμικού επεισοδίου.

Παρών κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης, ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος που διόρισε η οικογένεια, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Oι τοξικολογικές - ιστολογικές εξετάσεις, που αναμένονται στη συνέχεια, θα δώσουν όλες τις απαντήσεις για τα αίτια θανάτου της 68χρονης.

Αναφερόμενη χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στον θάνατο της 68χρονης, χαρακτήρισε παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη μέχρι να οριστικοποιηθεί η αιτία θανάτου της.

«Θα πρέπει να πω ότι η ενημέρωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών γίνεται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης. Το θλιβερό αυτό περιστατικό, και συλλυπούμαι την οικογένεια, είναι των τελευταίων 24ωρων. Αύριο έχω πληροφορηθεί ότι θα γίνει η νεκροτομή. Επομένως το περιστατικό αυτό είναι υπό διερεύνηση. Μέχρι να συλλεγούν όλα τα στοιχεία είναι παρακινδυνευμένο να υποστηρίξει κανείς το οτιδήποτε», είχε σχολιάσει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης, ο οποίος μιλώντας επίσης χθες στο OPEN ανέφερε πως η γυναίκα έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου στις 4 Μαΐου, αλλά μετά από λίγες ώρες άρχισε να νιώθει ζαλάδες, είχε εμετούς και σφίξιμο στο στήθος. Άμεσα μεταφέρθηκε από τα παιδιά της στο νοσοκομείο, όπου και έκανε μία σειρά από εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί καθησύχασαν την οικογένεια λέγοντας πως τα συμπτώματα που είχε ήταν παρενέργειες της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και πως θα περνούσαν. Έτσι, της έδωσαν εξιτήριο. Τo ίδιο βράδυ όμως, τα συμπτώματα επέστρεψαν και επιδεινώθηκαν. Η γυναίκα μετέβη για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε και τελικά κατέληξε, χωρίς οι γιατροί να έχουν βγάλει συμπέρασμα για τα αίτια.

«Η γυναίκα έκανε το επόμενο βήμα για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό και αυτή την στιγμή κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο που πέθανε. Δεν ξέρουμε καν αν υπέστη ανακοπή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυλουργίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ