ΕΛΛΑΔΑ

Ενισχύονται με νοσηλευτικό προσωπικό τα νοσοκομεία «Δρομοκαΐτειο» και «Δαφνί»

Ενισχύονται με νοσηλευτικό προσωπικό τα νοσοκομεία «Δρομοκαΐτειο» και «Δαφνί»
https://www.facebook.com/zoi.rapti.gr/

Την άμεση ενίσχυση του «Δρομοκαΐτειου» και του ΨΝΑ «Δαφνί» με 40 νοσηλευτές, 20 σε κάθε νοσοκομείο, και τη δρομολόγηση της έγκρισης 215 θέσεων ειδικευομένων νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας, ανακοίνωσε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Η ενίσχυση των νοσοκομείων θα γίνει με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε η κ. Ζωή Ράπτη κατά την επίσκεψή της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή.

«Σήμερα τιμούμε τους μαχητές της πρώτης γραμμής. Τους πιο σπουδαίους, αφανείς ήρωες: Τους νοσηλευτές. Αυτούς που μπήκαν, από την αρχή, στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, χωρίς φόβο και δισταγμό. Αυτούς που μαζί με τους γιατρούς, στάθηκαν και στέκονται πυλώνες του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας.


Αυτούς που μαζί με τους υπόλοιπους επαγγελματίες Υγείας, κράτησαν ζωντανή την ελπίδα μας και υψηλές τις προσδοκίες μας για να ξεπεράσουμε την πανδημία. Χωρίς αυτούς, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο», δήλωσε η υφυπουργός Υγείας.

Η κυρία Ράπτη έκανε ειδική αναφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό στις Δομές Ψυχικής Υγείας της χώρας, τονίζοντας ότι «η προσφορά τους υπήρξε ακόμα σημαντικότερη, λόγω της πλήρους απαγόρευσης επισκεπτηρίων των ασθενών, εξαιτίας των πολύμηνων ειδικών μέτρων προστασίας, καθώς στάθηκαν δίπλα τους σαν οικογένειά τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ