ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Σύζυγος 20χρονης: Κατάλαβα ότι ήταν νεκρή όταν με έλυσε η αστυνομία

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Σύζυγος 20χρονης: Κατάλαβα ότι ήταν νεκρή όταν με έλυσε η αστυνομία
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε κατάσταση σοκ παραμένει ο σύζυγος της νεαρής μητέρας που έχασε τη ζωή της μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά δίπλα στο λίγο μηνών μωρό της.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το σπίτι τους, όπου συνέβη η τραγωδία, ο 32χρονος, φανερά συντετριμμένος, είπε πως συνειδητοποίησε πως η γυναίκα του δεν ήταν στη ζωή, όταν μίλησε με την αστυνομία, η οποία ήρθε και τον έλυσε.

Όπως είπε, οι αστυνομικοί είναι συνέχεια σε επικοινωνία μαζί του, και εδώ και τρία 24ωρα πραγματοποιούν συνεχείς έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

«Μας έδεσαν ενώ τους είχαμε πει πού είναι τα χρήματα. Από εκείνη την στιγμή και μετά... Συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου είναι νεκρή, όταν μίλησα με την αστυνομία, όταν ήρθαν οι αστυνόμοι μέσα και με έλυσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 32χρονος, ενώ για το 11 μηνών μωρό του είπε «η κορούλα μου ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει, πήγε στο νοσοκομείο προληπτικά και ευτυχώς είναι καλά».

Σε ό,τι αφορά στις έρευνες της αστυνομίας, σημείωσε πως «Όλα τα στοιχεία τα έχει η Αστυνομία, δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και τις τρεις τελευταίες ημέρες ήμασταν όλοι μαζί και δουλεύουν όλη την ημέρα και όλο το βράδυ. Η αστυνομία, το Ανθρωποκτονιών. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει είναι τα παιδιά αυτά».

«Δεν έχει περάσει το σοκ. Οι αστυνομικοί είναι συνέχεια σε επικοινωνία μαζί μου και 20 άτομα είναι έξω και ψάχνουν», πρόσθεσε.

H κηδεία της 20χρονης μητέρας θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου.

Πού αναζητούν τους δράστες οι Αρχές

Στις αλβανικές και γεωργιανές μαφίες αναζητούν την αρχή του… νήματος που ενδεχομένως να οδηγήσει στην εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος στα Γλυκά Νερά οι Αρχές.

Η άγρια φύση ληστείας, που οδήγησε στη δολοφονία μιας νεαρής μητέρας μπροστά στο σύζυγο και το μωρό της, παραπέμπει σε αλλοδαπούς δράστες, όπως εκτιμούσαν από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί που εμπλέκονται στις έρευνες.

Τη μανία των ληστών να κάμψουν την αντίσταση της νεαρής μητέρας που έχασε τη ζωή της μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά δίπλα στο λίγο μηνών μωρό της επιβεβαιώνει η ιατροδικαστική έκθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο θάνατος της, ο οποίος έχει προκαλέσει σοκ οφείλεται σε «απόφραξη των αεροφόρων οδών, συνεπεία ασφυξίας».

Ο δολοφόνος της άτυχης κοπέλας της έκλεισε την αναπνοή με κομμάτια από ύφασμα, πιέζοντας αφόρητα την κοπέλα και σφίγγοντάς της το στόμα με την παλάμη των χεριών του.

Μάλιστα, όπως διαπιστώνεται, ταυτόχρονα με τον αντίχειρα και τον δείκτη ο ληστής της έφραξε και την μύτη της. Έτσι, η κοπέλα δεν μπορούσε να πάρει ανάσα, με αποτέλεσμα να επέλθει ο πλέον βίαιος ασφυκτικός θάνατος.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε υποστηριχθεί το ενδεχόμενο του στραγγαλισμού με μαξιλάρι, ένα σενάριο που πλέον έχει αποκλειστεί.

Επιπλέον, στο πρόσωπο της κοπέλας υπάρχουν αμυδρά σημάδια αντίστασης που κάμφθηκαν όμως αμέσως από την δύναμη του ληστή-δολοφόνου της.

Στο μικροσκόπιο τα λάθη των δραστών

«(...) Έκαναν λάθη. Έμειναν πολλή ώρα μέσα στο σπίτι. Πάλεψαν με το θύμα τους δεν υπολόγισαν τα στοιχεία που άφηναν πίσω τους από τη μανία τους να βρουν τα λεφτά»: το συμπέρασμα αυτό ανέφερε, μιλώντας στο CNN Greece, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που έχει γνώση των ερευνών για την υπόθεση της ληστείας με δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Οι δράστες, μπορεί να πίστεψαν ότι σχεδίασαν και την παραμικρή λεπτομέρεια της φονικής τους επίθεσης στη μονοκατοικία του ζευγαριού, όμως η τεχνολογία και η έρευνα θα αποκαλύψει την ταυτότητά τους.

Τα δυο κλιμάκια ένα του τμήματος ληστειών και ένα του ανθρωποκτονιών έχουν στη διάθεση τους ήδη αρκετά στοιχεία, τα οποία βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι σαρώσεις σε αποτυπώματα και DNA βρίσκονται σε εξέλιξη και έχει δοθεί εντολή η υπόθεση να αποτελεί προτεραιότητα.

Για τους αξιωματικούς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για σεσημασμένους ληστές και γι' αυτό το λόγο ήδη από χθες δείχνουν ολόσωμες φωτογραφίες στον 32χρονο σύζυγο του θύματος, μήπως και καταφέρει να αναγνωρίσει έστω από τη σωματοδομή κάποιον από αυτούς.

Επίσης έχουν ανοίξει όλους τους φακέλους πρόσφατα αποφυλακισμένων σκληρών κακοποιών μελών εγκληματικών οργανώσεων.

Το σημαντικό στοιχείο, όμως, παραμένει το ποιος έδωσε στους ληστές την πληροφορία ότι στο σπίτι υπήρχαν χρήματα.

Και αυτό γιατί είναι ξεκάθαρο ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή της συγκεκριμένης οικογένειας από τους κακοποιούς.

Ο 32χρονος σύζυγος έχει ήδη δώσει στους αξιωματικούς την πρώτη του περιγραφή για τα όσα έζησε όταν μπήκαν στο σπίτι οι κακοποιοί.

«(...)Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Τρεις με κουκούλες full face οι δυο και ο τρίτος φορούσε το κάλυμμα λαιμού που έχουν για τις μηχανές και το είχε σηκωμένο μέχρι τη μύτη. Η σωματοδομή τους ήταν κανονική. Με τα όπλα στα χέρια σημάδευαν άλλες φορές εμένα και άλλες φορές το μωρό. Μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά μου έλεγαν συνέχεια “που είναι τα λεφτά, ρε”».

Ο 32χρονος είπε στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών ότι δεν αντιστάθηκε καθόλου στους κακοποιούς και πολύ γρήγορα τους αποκάλυψε ότι είχε χρήματα σε ένα κουτί παιχνιδιών.

Όπως είπε, πρόσφατα είχε αγοράσει ένα οικόπεδο και θα άρχιζαν άμεσα το χτίσιμο του σπιτιού και έτσι στο σπίτι είχε χρήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ