ΕΛΛΑΔΑ

«Στη σοφίτα παγώσαμε»: Αστυνομικός περιγράφει στο CNN Greece τα πρώτα λεπτά στο σπίτι στα Γλυκά Νερά

«Στη σοφίτα παγώσαμε»: Αστυνομικός περιγράφει στο CNN Greece τα πρώτα λεπτά στο σπίτι στα Γλυκά Νερά
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME

Στον ασύρματο της άμεσης δράσης ο διαβιβαστής δίνει εντολή στο πλήρωμα του περιπολικού να μεταβεί με τη χρήση φάρου και σειρήνας στην οδό Παναγούλη στα Γλυκά Νερά.

«Άτομο καλεί σε βοήθεια» τους αναφέρουν και εκείνοι φτάνουν μέσα σε τέσσερα λεπτά στη μονοκατοικία.

Η πόρτα είναι ασφαλισμένη και οι αστυνομικοί αρχίζουν να γυρίζουν γύρω από τη μονοκατοικία μήπως βρουν κάποιο τρόπο να μπουν μέσα να διαπιστώσουν τι συμβαίνει.

Ένας από τους αστυνομικούς περιγράφει στο CNN Greece
τα δραματικά λεπτά που πέρασαν μέχρι να φτάσουν στη σοφίτα.

«(...) Μπήκαμε μέσα από το παράθυρο του υπογείου, που ήταν παραβιασμένο. Δεν ξέραμε αν στο σπίτι υπήρχε κάποιος ληστής. Στην αρχή βεβαιωθήκαμε ότι το υπόγειο ήταν ασφαλές και ανεβήκαμε στο ισόγειο».

Οι αστυνομικοί έκαναν ακριβώς ότι έμαθαν στην εκπαίδευση τους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME

Κρατούσαν τα όπλα τους προτεταμένα και συνέχιζαν να ερευνούν όλους τους χώρους.

Η πρώτη φρικτή εικόνα, όμως, ήταν μάρτυρας όσων θα ακολουθούσαν.

«Στη σκάλα, στα κάγκελα συγκεκριμένα, είδαμε το σκυλί κρεμασμένο από το λουρί του. Παγώσαμε. Καταλάβαμε ότι σίγουρα μέσα στο σπίτι έχουν εκτυλιχθεί εγκληματικές πράξεις. Φωνάζαμε δυνατά για να μας ακούσουν οι ένοικοι και να τους δώσουμε κουράγιο “κάντε υπομονή είμαστε εδώ, έχουμε έρθει. Η αστυνομία έχει έρθει στο σπίτι».

«Το φωνάζαμε δυνατά για να μας ακούσουν τα θύματα και να νιώσουν ασφάλεια και σιγουριά» ανέφερε.

Από τον ασύρματο ήδη διαβιβάζουν για ενισχύεις και ταυτόχρονα ερευνούν κάθε δωμάτιο, ανεβαίνοντας προς τα πάνω στη μονοκατοικία.

GLYKA-NERA-4.jpg
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME

Σταματούν και ερευνούν κάθε χώρο. Ανοίγουν ντουλάπες, κοιτάζουν κάτω από κρεβάτια πάντα με το φόβο ότι ίσως κάποιος ληστής να παραμένει στο σπίτι και έχει κρυφτεί. Ασφαλίζουν κάθε δωμάτιο και συνεχίζουν.

«Δεν παίρναμε καμία απάντηση από κανέναν ότι φωνάζαμε ότι έχουμε φτάσει. Αυτό έκανε την αγωνία μας να χτυπήσει κόκκινο» ανέφερε ο ίδιος.

Η περιγραφή όμως κόβεται όταν οι αστυνομικοί μας περιγράφουν ότι έφτασαν τελικά στη σοφίτα, εκεί που βρισκόταν η δολοφονημένη 20χρονη πάνω στο κρεβάτι, δίπλα της το μόλις 11 μηνών μωρό να κλαίει και ο σύζυγος της στο πάτωμα δεμένος.

«Όταν όμως φτάσαμε στη σοφίτα εκεί παγώσαμε. Δε ντρέπομαι να πω ότι η εικόνα του μωρού μας έκανε να καταρρεύσουμε. Έχουμε ζήσει πολλά, έχουμε διαχειριστεί δύσκολα και φρικτά πράγματα αυτό όμως μας έκανε όλους να καταρρεύσουμε» είπε.

Παίρνουν το μωρό στην αγκαλιά τους και διαβιβάζουν στο κέντρο επιχειρήσεων όσα βλέπουν μπροστά τους.

GLYKA-NERA2.jpg
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME

Το θρίλερ στη μονοκατοικία στα Γλυκά Νερά μόλις άρχισε και τη «σκυτάλη» παίρνει το Ανθρωποκτονιών, για να εντοπίσει και να συλλάβει τους σκληρούς και αδίστακτους κακοποιούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ