ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΦ: Μόνο από φαρμακεία τα self test - «Μπλόκο» σε σκέψεις για διάθεση στα σούπερ μάρκετ

ΕΟΦ: Μόνο από φαρμακεία τα self test - «Μπλόκο» σε σκέψεις για διάθεση στα σούπερ μάρκετ
ΙΝΤΙΜΕ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι «η διάθεση των τεστ covid-19 (rapid - self test) προς το κοινό για αυτοδιάγνωση επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, δημοσίευμα εφημερίδας ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρατεύονται και τα σούπερ μάρκετ για τη διανομή των self test.

Στο άρθρο των Νέων, αναφερόταν ότι οι επικεφαλής των μεγάλων αλυσίδων ενημερώθηκαν ήδη από κυβερνητικά στελέχη, που ανέλαβαν την ευθύνη να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα, το οποίο εκτιμάται πως θα συμβάλει στην αποκατάσταση των όποιων «αρρυθμιών» παρουσιάστηκαν κατά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία ύστερα από πολλούς μήνες.

Κύκλοι προσκείμενοι στα σούπερ μάρκετ εμφανίζονταν επιφυλακτικοί, λέγοντας, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, πως πρόκειται για ένα απαιτητικό project που φαίνεται να ενέχει αρκετές δυσκολίες τόσο αναφορικά με την τροφοδοσία των καταστημάτων όσο και με τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών καταστημάτων με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες.

ΦΣΑ: Να μας ενημερώσει η κυβέρνηση για το εάν μελετά τη διάθεση self tests μέσω σουπερμάρκετ

«Σήμερα εμφανίστηκε διαρροή φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, όπου αναφέρει ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να διαθέσει τα self tests μέσω των σούπερ μάρκετ», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Ο ΦΣΑ τονίζει ότι «η χρονική στιγμή όπου η κυβέρνηση παίρνει αυτή την απόφαση βρίσκει τα φαρμακεία εξουθενωμένα από την διανομή των self tests, τον προγραμματισμό των ραντεβού για εμβολιασμό και την καθημερινή εξυπηρέτηση της φαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών και η ευχαριστήρια στάση της κυβέρνησης προς αυτή την υπερπροσπάθεια είναι να διοχετεύσει τα self tests προς τους συνήθεις φίλους της».

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ο ΦΣΑ, «αναμένουμε και την επίσημη θέση της κυβέρνησης για να πράξουμε τα δέοντα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ