ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη σεσημασμένου στον Έβρο - Εξετάζεται πιθανή σχέση του με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Σύλληψη σεσημασμένου στον Έβρο - Εξετάζεται πιθανή σχέση του με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην προσαγωγή ενός 30χρονου άνδρα, που θα εξεταστεί αν τυχόν εμπλέκεται στη δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά, προχώρησε η αστυνομία.

Ο 30χρονος Γεωργιανός επιχειρούσε με πλαστό διαβατήριο να ταξιδέψει στη Βουλγαρία, μέσω του Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομο που έχει βαρύ ποινικό μητρώο και στο παρελθόν έχει διαπράξει βίαιη ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένων στο Πικέρμι στις αρχές Μαρτίου. Σε εκείνη την περίπτωση οι κακοποιοί είχαν δέσει τα ηλικιωμένα θύματά τους και την οικιακή βοηθό προκειμένου να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό.

Ο Γεωργιανός αναμένεται να μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ όπου θα εξεταστεί τυχόν συμμετοχή του στη ληστεία στα Γλυκά Νερά.

Σημειώνεται ότι η Ασφάλεια Αττικής ψάχνει ανάμεσα σε αποφυλακισθέντες σκληρούς ποινικούς και δράστες πρόσφατων άγριων ληστειών σε σπίτια της Αττικής τους δολοφόνους της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Λίστα με κακοποιούς

Έχει μάλιστα ήδη καταρτιστεί λίστα με σεσημασμένους κακοποιούς που εξέτισαν ποινές φυλάκισης για ληστείες και το τελευταίο διάστημα βρίσκονται εκτός φυλακής, όπως επίσης και κατάλογος με βίαιες ληστείες σε σπίτια στην Αττική οι οποίες διαπράχθηκαν την τελευταία πενταετία. Από την πρώτη στιγμή, εξάλλου, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ασφάλεια Αττικής ήταν διάχυτη η πεποίθηση ότι οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος, οι οποίοι έχουν επικηρυχθεί με 300.000 ευρώ, είναι επαγγελματίες ληστές με βαρύ παρελθόν στην παρανομία.

Ήδη από τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά το φονικό, τα ξημερώματα της Τρίτης στα Γλυκά Νερά, αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήρθαν σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας ζητώντας να ενημερωθούν πόσα και ποια άτομα που εξέτιαν ποινές φυλάκισης για ληστείες και κλοπές αποφυλακίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών. Καταρτίστηκε κατάλογος 100 ατόμων, από τα οποία όμως 20 έως 30 θεωρούνται «επαγγελματίες» κακοποιοί, ικανοί να έχουν εμπλοκή σε ένα τόσο βάρβαρο έγκλημα, όπως αυτό στα Γλυκά Νερά. Η σχετική λίστα έχει ήδη διαβιβαστεί στην Ασφάλεια Αττικής, που ερευνά την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ