ΕΛΛΑΔΑ

Διάρρηξη στην Εκάλη: «Σε 6 λεπτά έκαναν όλη τη ζημιά» δήλωσε ο επιχειρηματίας στο CNN Greece

Διάρρηξη στην Εκάλη: «Σε 6 λεπτά έκαναν όλη τη ζημιά» δήλωσε ο επιχειρηματίας στο CNN Greece
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Σαν αστραπή έδρασαν οι διαρρήκτες που κατάφεραν να εισβάλουν στην καλά φυλασσόμενη οικία του επιχειρηματία Πάρη Κομνηνού στην Εκάλη και να αποσπάσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. «Μέσα σε έξι λεπτά έκαναν όλη τη ζημιά» δήλωσε ο ίδιος στο CNN Greece.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, οι δράστες παραβίασαν το καλά φυλασσόμενο σπίτι, περίπου στις 10:12 το βράδυ και αμέσως το σύστημα συναγερμού έστειλε ειδοποίηση στο κέντρο λήψεως σημάτων.

Οι δράστες όπως ανέφερε ο κ. Κομνηνός, δεν έμειναν στο σπίτι παραπάνω από επτά λεπτά, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο και η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση.

«Μετά από 12-13 λεπτά ήρθα κι εγώ σπίτι, ήμουν εδώ κοντά και απ' ό,τι φαίνεται μέσα σε έξι λεπτά είχαν μπει είχαν βγει και είχαν κάνει ότι ζημιά μπορούσαν να κάνουν», τόνισε ο επιχειρηματίας.

Ερωτώμενος για το μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε στο σπίτι, ο ίδιος απάντησε ότι ήταν ταμείο της εταιρείας.

«Συνήθως δεν αφήνουμε λεφτά» παρατήρησε, ενώ ανέφερε ότι θα συνεχιστούν οι καταθέσεις στις Αρχές για την υπόθεση.

Το χρονικό της διάρρηξης

Με πολύ θράσος και πολύ άνεση τα μέλη συμμορίας κατάφεραν να μπουν σε μονοκατοικία-φρούριο στην Εκάλη και να αρπάξουν από τον ιδιοκτήτη πάνω από 150.000 ευρώ και όλα αυτά μόλις στις 10 το βράδυ.

Τους διαρρήκτες δεν σταμάτησαν ούτε το σύστημα συναγερμού στην γκαραζόπορτα που είχε τοποθετήσει ο επιχειρηματίας, ο οποίος πίστευε ότι είχε θωρακίσει το σπίτι του από τις επιδρομές των κακοποιών. Με ευκολία ξήλωσαν το συναγερμό και ήδη είχαν κάνει το πρώτο βήμα για την εισβολή τους στη μονοκατοικία.

Αμέσως μετά κατάφεραν να παραβιάσουν ακόμα και την κλειδαριά στη γκαραζόπορτα της εισόδου.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής που πήγαν στο σημείο της διάρρηξης και έκαναν αυτοψία, οι δράστες πέρασαν στον ισόγειο χώρο του οικήματος αρχικά και άρχισαν να ψάχνουν όλους τους χώρους για χρήματα και κοσμήματα.

Πράγματι βρήκαν πάνω από 120.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ άρπαξαν και κοσμήματα της οικογένειας που η αξία τους ξεπερνά τα 40.000 ευρώ.

Όπως είπαν οι ιδιοκτήτες είχαν λείψει για μόλις μία ώρα και όπως όλα δείχνουν αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι κακοποιοί που έδρασαν ακαριαία και ανενόχλητοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ