ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση και πορεία υπέρ των Παλαιστινίων στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση και πορεία υπέρ των Παλαιστινίων στο κέντρο της Αθήνας
ΙΝΤΙΜΕ / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πορεία προς τις πρεσβείες του Ισραήλ και των ΗΠΑ πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους εν μέσων των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, τονίζοντας ότι «ο λαός μας χρειάζεται την επείγουσα παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ώστε να σταματήσουν οι σφαγές των τελευταίων ημερών».

«Επιδιώκουμε μία δίκαιη λύση που θα επιτρέψει τόσο στους Παλαιστινίους όσο και στους Ισραηλινούς να ζήσουν σε συνθήκες καλής γειτονίας στα κυρίαρχα ανεξάρτητα κράτη τους, βάσει της αρχής της λύσης των δύο κρατών στα σύνορα πριν από το 1967 [σύμφωνα με τη διεθνή συναίνεση και τις αποφάσεις του ΟΗΕ]. Αυτό περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων και το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων βάσει του ψηφίσματος 194 του ΟΗΕ» επισήμανε.

INTIME / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΙΝΤΙΜΕ / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη συγκέντρωση παρέστη και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό από τις εγκληματικές επιθέσεις του Ισραήλ που γίνονται με τις πλάτες των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

INTIME / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Απαιτούμε εδώ και τώρα η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015. Απαιτούμε να απεμπλακεί η Ελλάδα από όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν σε μεγάλους κινδύνους το λαό και τη χώρα μας» ανέφερε.

Διαβάστε επίσης

Βαμμένη στο αίμα παιδιών η Γάζα - Αψηφά φωνές για αποκλιμάκωση ο Νετανιάχου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ