ΕΛΛΑΔΑ

Self test: Πότε θα μπορούν να τα προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί

Self test: Πότε θα μπορούν να τα προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από αύριο, Τετάρτη 19 Μαΐου, έως και το Σάββατο 22 Μαΐου (τις εργάσιμες ώρες, πλην διανυκτερεύσεων και διημερεύσεων) θα γίνεται η προμήθεια των self test για μαθητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας, οι δικαιούχοι θα λάβουν δύο τεστ, ένα για την ερχόμενη εβδομάδα και ένα για την μεθεπόμενη.

Τι προβλέπεται αν το self-test είναι θετικό

1. Για τους μαθητές, δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, με την οποία μπορούν να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test.

2. Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολείων, εκδίδεται η δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, με την οποία μπορούν να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.

3. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί/προσωπικό λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ