ΕΛΛΑΔΑ

Δύτες της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στις έρευνες για εντοπισμό του 43χρονου ψαρά

Δύτες της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στις έρευνες για εντοπισμό του 43χρονου ψαρά

Δύτες της ομάδας διασώσεων της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν από νωρίς το πρωί, στις έρευνες εντοπισμού του 48χρονου ψαρά η τύχη του οποίου αγνοείται από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ανατράπηκε το αλιευτικό του σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή του Στρυμονικού Κόλπου.

Ο αρχιπύραρχος, διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ Δημήτρης Καρασαββίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104.9FM», επισήμανε: «Το πρωί ειδοποιηθήκαμε να συνδράμουμε και εμείς στις έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή του Στρυμονικού κόλπου, για την ανεύρεσης του αγνοούμενου ψαρά. Αναχώρησαν τέσσερις δύτες της ομάδας υποβρυχίων διασώσεων, με όχημα και το σκάφος για τον εντοπισμό του».

Διευκρίνισε πως, «εάν χρειαστεί, έχουν τον εξοπλισμό να βουτήξουν στη θάλασσα προκειμένου να τον εντοπίσουν. Μπορεί οι ελπίδες όσο περνούν οι ώρες να μειώνονται, ωστόσο πάντα υπάρχει η ελπίδα να εντοπιστεί σώος».

«Στην περιοχή υπάρχουν πολλά θαλάσσια ρεύματα, καθώς στο σημείο είναι οι εκβολές του Στρυμόνα ποταμού», όπως είπε ο διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ και εξήγησε πως «υπάρχει περίπτωση να έχει βγει το σκάφος ανοιχτά στο πέλαγος. Γι' αυτό τον λόγο συμμετέχουν και άλλα σκάφη από το Λιμενικό και από ιδιώτες που έχουν κληθεί να συμβάλουν στις έρευνες».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ