ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Σχίνος: Νέο μήνυμα από το 112 - Άμεση εκκένωση ενός ακόμα οικισμού

Φωτιά Σχίνος: Νέο μήνυμα από το 112 - Άμεση εκκένωση ενός ακόμα οικισμού
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Νέο μήνυμα έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του αριθμού 112 στους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Κορινθία.

«Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος και λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες - Ντουράκος, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι - Μέγαρα για προληπτικούς λόγους.», αναφέρει χαρακτηριστικά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στην παραπάνω περιοχή.

Νωρίτερα, μέσω μηνύματος από το 112 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζήτησε την άμεση εκκένωση των οικισμών από το Δερβένι έως την Πευκενέα.

Οι κάτοικοι των περιοχών έλαβαν μήνυμα από το 112 στα κινητά τους, με το οποίο ειδοποιούνται να μεταβούν για προληπτικούς λόγους προς τα Μέγαρα.

«Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη και ραγδαία ενίσχυση ανέμων στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή από Χάνι Δερβένι έως Άνω και Κάτω Πευκενέα, απομακρυνθείτε άμεσα προς Μέγαρα για προληπτικούς λόγους», ανέφερε στο προηγούμενο μήνυμά της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το πύρινο μέτωπο αναζωπυρώθηκε πριν από λίγο παρά την πρόσκαιρη ύφεση που παρουσίαζε νωρίτερα, καθώς ενισχύθηκαν οι άνεμοι και έφτασαν στα 7 μποφόρ. Η εκτίμηση είναι μάλιστα ότι οι άνεμοι θα μείνουν σε αυτά τα επίπεδα για τουλάχιστον άλλες δύο ώρες.

Διαβάστε επίσης: Προς Μέγαρα το πύρινο μέτωπο: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ