ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2021: Με SMS θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τα αποτελέσματα

Πανελλήνιες 2021: Με SMS θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τα αποτελέσματα
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Με SMS στο κινητό τους θα ενημερώνονται από φέτος οι μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις τόσο για τη βαθμολογία τους όσο και για το τμήμα ή τη σχολή επιτυχίας τους.

Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη και απαιτητική λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της πανδημίας.

Γι’ αυτό, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στη μείωση της εξεταστέας ύλης και δημιούργησε τηλεφωνικές γραμμές παροχής πληροφοριών για τις εξετάσεις και ψυχοκοινωνικής στήριξης των μαθητών. Οδηγίες, παράλληλα, είχαν δοθεί στους εκπαιδευτικούς για την ομαλή προσαρμογή των μαθητών κατά την επιστροφή τους στα θρανία.

Παράλληλα, από τις αρχές του 2021 το υπουργείο επανακαθόρισε την εξεταστέα ύλη με μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ' τάξη.

Επιπλέον, είχαν σταλεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τα κεντρικά σημεία της ύλης μαθημάτων όλων των τάξεων.

Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψηφίου θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι Συντελεστές Βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού (ΟΠ) που ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, όπως ίσχυε και το 2019.

Για παράδειγμα, στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Ιστορία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7. Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο: θετικές και τεχνολογικές επιστήμες (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Φυσική Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7. Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο: επιστήμες υγείας και ζωής (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Βιολογία Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Χημεία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7. Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο: επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Οικονομία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ