ΕΛΛΑΔΑ

Αγριογούρουνα κατέβηκαν στη Νέα Ερυθραία αναζητώντας τροφή

Αγριογούρουνα κατέβηκαν στη Νέα Ερυθραία αναζητώντας τροφή

Μετά τη Θεσσαλονίκη, αγριογούρουνα έκαναν την εμφάνισή τους και σε κατοικημένες περιοχές σε προάστιο στα βόρεια της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη, δύο ενήλικα αγριογούρουνα μαζί με τα μικρά τους εμφανίστηκαν στην οδό Γυμναστηρίου, στην Νέα Ερυθραία, κοντά στο Δημοτικό Στάδιο, όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Κάτοικοι της περιοχής εκτιμούν ότι τα αγριογούρουνα κατέβηκαν στη γειτονιά τους σε αναζήτηση τροφής.

Και στη Θεσσαλονίκη

Τις προηγούμενες ημέρες ανάλογες εικόνες κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τα ξημερώματα ένας αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, όταν ξαφνικά είδε μπροστά του ένα αγριογούρουνο να περιφέρεται... αμέριμνο στην οδό Αριστοτέλους, μπροστά ακριβώς από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival.gr, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης και πλέον δεν είναι λίγες οι φορές που τα άγρια αυτά ζώα μπαίνουν στον αστικό ιστό, αναζητώντας τροφή.

Σε ένα δεύτερο περιστατικό, και πάλι στη Θεσσαλονίκη, αγριογούρουνο εμφανίζεται να περιφέρεται στο πεζοδρόμιο της οδού Κουντουριώτου, σε απόσταση λίγων μέτρων από το λιμάνι της πόλης και διασχίζοντας -στη συνέχεια- το οδόστρωμα να κινείται προς τα Λαδάδικα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ