ΕΛΛΑΔΑ

Δικογραφία σε βάρος διοικητή μεγάλου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης για περιβαλλοντική ρύπανση

Δικογραφία σε βάρος διοικητή μεγάλου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης για περιβαλλοντική ρύπανση
Φωτογραφία αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Δικογραφία σε βάρος διοικητή μεγάλου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης σχημάτισε η αστυνομία, με τη κατηγορία της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, υλικά από ανακαίνιση ΜΕΘ και απόβλητα του νοσοκομείου του, κατέληξαν στον προστατευόμενο υδροβιότοπο του Γαλλικού Ποταμού, ο οποίος συγκαταλέγεται στις περιοχές NATURA.

Για την υπόθεση είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση και κλιμάκιο του τμήματος περιβάλλοντος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έκανε έρευνα και διαπίστωσε ότι στερεά απόβλητα -όπως στρώματα από κρεβάτια του νοσοκομείου, πόρτες, ντουλάπες και οικοδομικά υλικά- είχαν τοποθετηθεί σε μπλε σακούλες μπαζών και είχαν πεταχτεί στον υδροβιότοπο.

Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι όλα τα μπάζα προέρχονταν από τις κλινικές του συγκεκριμένου νοσοκομείου μετά από ανακαίνιση που είχε γίνει σε αυτό.

Σύμφωνα με την δικογραφία, ο διοικητής του νοσοκομείου ήταν υποχρεωμένος να αναθέσει την διαχείριση των αποβλήτων σε εταιρεία, καθώς οι περιορισμοί και ο τρόπος διαχείρισης των συγκεκριμένων αποβλήτων καθορίζονται βάσει του νόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ