ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δάσκαλος που φέρεται να έστελνε άσεμνα μηνύματα σε μαθήτριές του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δάσκαλος που φέρεται να έστελνε άσεμνα μηνύματα σε μαθήτριές του
Φωτογραφία αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο δάσκαλος που φέρεται να έστελνε άσεμνα μηνύματα σε μαθήτριές του.

Στον εκπαιδευτικό επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του αλλά και καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ.

Σε βάρος του κατηγορουμένου επιβλήθηκε επίσης και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης προσέγγισης με τις παθούσες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.

Ο 50χρονος εκπαιδευτικός και πατέρας ο ίδιος δύο ανήλικων παιδιών εκλήθη σε απολογία για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα βάσει της ασκηθείσας ποινικής δίωξης εναντίον του.

Ειδικότερα διώκεται για:

- Κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στον δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση (κακούργημα)

- Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση (πλημμέλημα)

Tα SMS που έστελνε στις μαθήτριες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο 50χρονος επιχειρούσε να προσεγγίσει τα παιδιά με κοπλιμέντα, ενώ σε μια προσπάθεια να αποκτήσει οικειότητα μαζί τους ζητούσε να του μιλάνε στον ενικό.

«Είσαι πολύ όμορφο κορίτσι….», «Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις…», είναι κάποια από τα SMS που έστελνε ο κατηγορούμενος στις 9χρονες μαθήτριες του, οι γονείς των οποίων κατήγγειλαν στην αστυνομία τον δάσκαλο, όταν υπέπεσαν στην αντίληψή τους τα απρεπή μηνύματα που τους προωθούσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ