ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Μυτιλήνη: Αεροδιακομιδή 36χρονης με θρόμβωση μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

Κορωνοϊός - Μυτιλήνη: Αεροδιακομιδή 36χρονης με θρόμβωση μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca
Φωτογραφία Αρχείου INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Άλλο ένα περιστατικό θρόμβωσης ακολούθησε τον εμβολιασμό γυναίκας με το σκεύασμα της AstraZeneca στη Μυτιλήνη

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στις 16:00 πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή της 36χρονης γυναίκας από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου νοσηλευόταν από το Σάββατο 22 Μαΐου με συμπτώματα θρόμβωσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», που εφημερεύει απόψε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, δέκα ημέρες πριν μπει στο νοσοκομείο, δηλαδή στα μέσα Μαΐου.

Σημειώνεται ότι, το περιστατικό έχει καταγραφεί στην κίτρινη κάρτα του ΕΟΦ, και αναμένεται να γίνει περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, κατέληξε μια γυναίκα 63 χρονών που είχε υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, η γυναίκα νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης από την 1η Απριλίου, έπειτα από θρομβοεμβολικό επεισόδιο, που υπέστη λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής.

Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό που καταγράφεται στη χώρα μας και που αποδίδεται επισήμως στον εμβολιασμό.

Εξ άλλου, σύμφωνα με το Open TV, από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης εξετάζονται πέντε περιπτώσεις θρομβώσεων στη χώρα μας, που συνδέονται με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού .

Πρόκειται για τέσσερις περιπτώσεις ύστερα από εμβολιασμό με το AstraZeneca και μία μετά το Johnson & Johnson. Mάλιστα οι τρεις περιπτώσεις είναι στην Κρήτη.

Θρομβώσεις με AstraZeneca: Κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας εξηγεί στο CNN Greece τι ισχύει

ΔΗΜΟΦΙΛΗ