ΕΛΛΑΔΑ

Σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων: «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου», λέει πατέρας μαθήτριας

Σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων: «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου», λέει πατέρας μαθήτριας
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου», δήλωσε ο πατέρας μαθήτριας από το δημοτικό σχολείο της νοτιοανατολικής Αττικής, στο οποίο δίδασκε ο εκπαιδευτικός που συνελήφθη μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, η κόρη του αναγνώρισε τον δάσκαλο, της είχε κάνει μάθημα. Την ρώτησε αν έχει μιλήσει με τις φίλες της και τον διαβεβαίωσε πως δεν είχε ακούσει τίποτα και ότι ήταν ένας πολύ καλός δάσκαλος.

Ο πατέρας εξέφρασε ενστάσεις για το γεγονός ότι ο καταγγελλόμενος εκπαιδευτικός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του.

Στέλνοντας μήνυμα προς άλλους γονείς, ο πατέρας είπε πως έχει μάθει στην κόρη του, από το νηπιαγωγείο ακόμα, να μην φοβάται και να μην εκβιάζεται.

Υπενθυμίζοντας το περιστατικό με τον επιδειξία στη Νέα Σμύρνη, που παρενόχλησε κοπέλα μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας της, επεσήμανε πως «οι γυναίκες δεν είναι κομμάτι κρέας, δεν είναι σεξουαλικό όργανο» και ότι «μητέρα και παιδιά θέλουν σεβασμό και αγάπη».

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Σημειώνεται πως στον εκπαιδευτικό επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του αλλά και καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ.

Σε βάρος του κατηγορουμένου επιβλήθηκε επίσης και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης προσέγγισης με τις παθούσες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.

Ο 50χρονος εκπαιδευτικός και πατέρας ο ίδιος δύο ανήλικων παιδιών εκλήθη σε απολογία για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα βάσει της ασκηθείσας ποινικής δίωξης εναντίον του.

Ειδικότερα διώκεται για:

- Κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στον δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση (κακούργημα)

- Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση (πλημμέλημα)

Tα SMS που έστελνε στις μαθήτριες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο 50χρονος επιχειρούσε να προσεγγίσει τα παιδιά με κοπλιμέντα, ενώ σε μια προσπάθεια να αποκτήσει οικειότητα μαζί τους ζητούσε να του μιλάνε στον ενικό.

«Είσαι πολύ όμορφο κορίτσι….», «Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις…», είναι κάποια από τα SMS που έστελνε ο κατηγορούμενος στις 9χρονες μαθήτριες του, οι γονείς των οποίων κατήγγειλαν στην αστυνομία τον δάσκαλο, όταν υπέπεσαν στην αντίληψή τους τα απρεπή μηνύματα που τους προωθούσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ