ΕΛΛΑΔΑ

Χρούσος: Λίγα τα περιστατικά θρομβώσεων - Παρενέργειες υπάρχουν και σε άλλα εμβόλια

Χρούσος: Λίγα τα περιστατικά θρομβώσεων - Παρενέργειες υπάρχουν και σε άλλα εμβόλια
AP Photo

Για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και την ανησυχία στην κοινωνία μετά τα περιστατικά θρομβώσεων των τελευταίων ημερών μίλησε ο Γιώργος Χρούσος, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Λόγω και της εμφάνισης σοβαρών παρενεργειών σε άτομα νεαρής ηλικίας, ο κ. Χρούσος είπε ότι «οι φόβοι είναι κάτι σοβαρό και δεν το υποβιβάζω».

Αναφερόμενος και στον θάνατο της γυναίκας που νοσηλευόταν με θρόμβωση, ο κ. Χρούσος σημείωσε ότι:

«Είναι λίγα τα περιστατικά βάσει στατιστικής. Έχουν γίνει 900.000 εμβόλια AstraZeneca και είχαμε έναν θάνατο και μερικά βαριά περιστατικά. Μην νομίζετε ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες και από τα άλλα εμβόλια, όπως η μυοκαρδίτιδα».

Απαντώντας στο ερώτημα μήπως πρόκειται για ελαττωματική παρτίδα εμβολίων, ο κ. Χρούσος είπε «από ότι άκουσα, ο ΕΟΦ έλεγξε αν υπάρχει θέμα με την παρτίδα των εμβολίων της AstraZeneca και είπε ότι δεν υπάρχει».

«Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι και ο φόβος των συμπολιτών μας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Σε λίγες ημέρες δεν θα υπάρχει θέμα, καθώς υπάρχει αφθονία εμβολίων και ο καθένας θα μπορεί να επιλέγει αυτό που θέλει» συμπλήρωσε το μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Όπως σημείωσε ο κ. Χρούσος «σε λίγο καιρό θα μπορούν όλοι να επιλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν», ενώ σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού των εγκύων και όσων πρόκειται να κυοφορήσουν, είπε ότι «θα πρέπει να εμβολιάζονται με τα m-RNA εμβόλια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ