Το Τσεσμέ στο Αιγαίο έβγαλε η Τουρκία
Δεν έμειναν στα λόγια οι Τούρκοι αυτή τη φορά και έβγαλαν το Τσεσμέ δυτικά των Ψαρών.
Όπως αναφέρει το militaire.gr δίπλα στο Τσεσμέ πλέει η φρεγάτα Γκαζαντιέπ ενώ η Άγκυρα είχε δημοσιοποιήσει τη NAVTEX 226/16 η οποία είχε απορριφθεί από την ελληνική πλευρά.
Η συγκεκριμένη NAVTEX βρίσκεται εντός των πεδίων βολής της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας η οποία έχει δεσμεύσει την περιοχή με NAVTEX της ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας για όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
Πρόκειται για τη δεύτερη φορά εντός του έτους που η Τουρκία εκδίδει NAVTEX για την συγκεκριμένη περιοχή
Ποιο είναι ο σκάφος ÇESME:
Ναυπηγήθηκε το έτος 1965 για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και χορηγήθηκε στην Τουρκία το έτος 2000. Είναι 1 από τα 2 συνολικά πλοία που διαθέτει το τουρκικό ΠΝ (το άλλο πλοίο είναι το CUBUKLU A-594).
Nα σημειωθεί ότι πρόσφατα το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ναυπήγηση 1 πλοίο Υ/Γ-Ω/Γ για τις ανάγκες του ΤΠΝ.
Στήριξη στην Ουκρανία και ενότητα μεταξύ Ευρώπης - ΗΠΑ ζητά ο Μακρόν
14:09
OpenAI: Σε «κόκκινο συναγερμό» το ChatGPT λόγω Gemini 3 - «Να κινηθούμε ταχύτερα»
14:05
Τον Δεκέμβριο η απόφαση της Κομισιόν για τις πωλήσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης μετά το 2035
14:02
Byron: Οκτώ περιοχές στο πέρασμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Πότε υποχωρεί (pics - vids)
14:00