«Αεροπειρατεία Λουκασένκο»: Διαψεύδει η ΥΠΑ ότι γνώριζε για απειλή στην πτήση της Ryan Air
Ανανεώθηκε:
Ως «παντελώς ψευδείς, ανυπόστατες και απολύτως παραπλανητικές», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί της δήθεν ενημέρωσης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ή των ελληνικών Αρχών για την ύπαρξη πάσης φύσεως απειλής στην πτήση της Ryan Air.
Πιο αναλυτικά, για το συμβάν στην εν λόγω πτήσης της Ryan Air, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρει:
- Έλαβαν χώρα όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι ασφαλείας ήτοι, επιβατών, χειραποσκευών και αποσκευών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο εγκεκριμένο πρόγραμμα ασφάλειας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και δεν υπήρξε καμιά ένδειξη εντοπισμού κάποιου προβλήματος.
- Όλες οι διαδικασίες ασφαλείας εξελίχθησαν φυσιολογικά και το αεροσκάφος αναχώρησε για τον προορισμό στις 10:15 πμ. Για όσο δε χρονικό διάστημα ήταν στο ελληνικό FIR δεν υπήρξε καμία αναφορά σε θέμα απειλής από το πλήρωμα, καθώς και από κανένα άλλο άτομο ή φορέα.
- Ουδεμία ενημέρωση - πληροφορία ή ένδειξη δεν υπήρξε προς τις Υπηρεσίες των ΥΠΑ, Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και της Κρατικής Αεροπορικής Αρχής του ΔΑΑ από Φυσικό Πρόσωπο ή Υπηρεσία, για ύπαρξη απειλής στη συγκεκριμένη πτήση FR4978 ATH προς VNO στις 23-05-21.
- Η όποια σχετική πληροφόρηση περιήλθε σε όλες τις ανωτέρω υπηρεσίες, μέσω των ΜΜΕ και του Διαδικτύου, μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο Μινσκ.
ΗΠΑ: Στο «μικροσκόπιο» τα μέτρα ασφαλείας του Τραμπ μετά τον πυροβολισμό στο δείπνο των ανταποκριτών
10:36
Β. Χαλουλάκος (ICEYE) στο CNN Greece: ζωτικής σημασίας η παραγωγή διαστημικών συστημάτων στην Ελλάδα
10:35
Η ομογένεια τίμησε την ελληνική επανάσταση του 1821 - Παρέλαση στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης (vid)
10:31
Η Ιαπωνία εκτόξευσε δορυφόρο «οριγκάμι» που ξεδιπλώνεται σε 25 φορές το μέγεθός του
10:25