ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά - «Η Ιωάννα έγινε άγγελος»: Τι είπε η μητέρα της 11χρονης για τον τραγικό θάνατο

Χανιά - «Η Ιωάννα έγινε άγγελος»: Τι είπε η μητέρα της 11χρονης για τον τραγικό θάνατο
Χαμόγελο του Παιδιού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου της 11χρονης Ιωάννας από τα Χανιά η οποία το απόγευμα της Τετάρτης βρέθηκε νεκρή σε βραχώδη παραλία κοντά στο  εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων

Οι Αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα - ακόμη και αυτό της αυτοκτονίας - κρατώντας, ωστόσο χαμηλούς τόνους λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και του νεαρού της ηλικίας του θύματος.

Με το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας να εκκρεμεί, ακόμη δεν έχουν εξαχθεί ασφαλή συμπεράσματα που θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα για το πως και γιατί έφτασε στο θάνατο το ανήλικο κορίτσι.

Κι ενώ σήμερα πραγματοποιείται η κηδεία της μικρής στον Μουζουρά Ακρωτηρίου, η μητέρα περιέγραψε το χρονικό της εξαφάνισης από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι την επομένη που η Ιωάννα εντοπίστηκε νεκρή.

«Το παιδί έφυγε για μια βόλτα το απόγευμα. Μου υποσχέθηκε θα γυρίσει 20:45. Με φίλησε, πήρε λίγα χρήματα, τα ακουστικά της, είχε βάλει και το άρωμά της, και ήταν χαρούμενη. Ξεκίνησε να νυχτώνει, την έπαιρνα τηλέφωνο αλλά δεν απαντούσε. Δεν ήταν κλειστό και έτσι πίστευα πως η Ιωάννα βρισκόταν κάπου και το είχε στο αθόρυβο. Συνέχιζα και την έπαιρνα, μέχρι τις 22:00. Μετά το είχε κλειστό. Περίμενα να μου απαντήσει, ανησύχησα. Γύρω στις 23:00 που είχαν κοιμηθεί που είχαν κοιμηθεί τα δύο μικρότερα παιδιά μου βγήκα μαζί με τον ξάδελφό μου και πήγα να την ψάξω εκεί που μου είπε ότι πήγε. Γύρισα κάποια στιγμή σπίτι γιατί πίστευα πως η Ιωάννα θα είχε γυρίσει. Πάλι την περίμενα. Ξαναβγήκαμε και ψάξαμε σε άλλη κατεύθυνση. Όλη τη νύχτα την ψάχναμε, μέχρι τις 5:30 το πρωί, 8 έπρεπε να πάει στο σχολείο. Πήρα το 100, πήρα την Ασφάλεια και μου είπαν να περιμένω μέχρι τις 10 το πρωί» είπε η μητέρα μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha κάνοντας παράλληλα τη δική της εκτίμηση για την αιτία του θανάτου της:

«Πιστεύω ότι το κορίτσι γλίστρησε. Εκείνο το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο, εκεί είχαν σκοτωθεί άλλα παιδάκια».

«Ήταν ο άγγελός μου, ήταν το καλύτερο κορίτσι. Ήμασταν φίλες. Πιστεύω ότι από εκεί που είναι με προστατεύει γιατί πάντα με πρόσεχε και ανησυχούσε για μένα. Δυστυχώς ο θεός την έχει πάρει από κοντά μου. Γιατί έχει γίνει αυτό δεν ξέρω. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει γίνει αυτό που έγινε. Είχε μεγάλη καρδιά, ήταν μεγάλη ψυχούλα. Ποτέ δεν μου έλεγε ψέματα», λέει η μητέρα της 11χρονη η οποία είναι διαζευγμένη και έχει ακόμη δύο παιδιά.

Το χρονικό σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

  • 25/5/2021 και ώρα 8:00μ.μ. η 11χρονη έφυγε για βόλτα από το σπίτι της Δεν επέστρεψε. Η μητέρα της, την αναζήτησε.
  • 26/5/2021 και ώρα πρωινή η μητέρα δήλωσε την εξαφάνιση της 11χρονης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων
  • 12:00μ.μ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων
  • «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έκρινε την εξαφάνιση εξαιρετικά κρίσιμη και απαραίτητη την ενεργοποίηση του Amber Alert Hellas.
  • «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με το Τμήμα Αναζητήσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση του Amber Alert Hellas
  • Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης της Ομάδας Θανάσης Μακρής για την αναζήτηση του παιδιού στην περιοχή.
  • Από αρμόδιους της ΕΛ.ΑΣ. προτάθηκε να περιοριστούμε στη δημοσιότητα, καθώς ήταν σε εξέλιξη έρευνες και δεν κρίθηκε απαραίτητη η ενεργοποίηση.
  • Κατόπιν δικής μας παρέμβασης υπήρξε επικοινωνία του Τμήματος Αναζητήσεων με τον Εισαγγελέα Χανίων και συνάντηση του
  • Εισαγγελέα με τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων. Η συνάντηση διήρκησε πολύ.
  • 16:00μ.μ. Λάβαμε την προφορική έγκριση για την ενεργοποίηση του Amber Alert. Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης του Amber.
  • 16:45 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από δημοσίευμα ότι το παιδί βρέθηκε νεκρό.
  • Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.
  • 17:45 Η μητέρα ενημερώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
  • 18:00 Κοινωνικός Λειτουργός του Χαμόγελου βρίσκεται στην διάθεση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων για να βρεθεί δίπλα στη μητέρα και στα άλλα δύο παιδιά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ