ΕΛΛΑΔΑ

Στους 50.146 ανέρχεται το σύνολο των προσφύγων - Πάνω από τους μισούς στην βόρεια Ελλάδα

Στους 50.146 ανέρχεται το σύνολο των προσφύγων - Πάνω από τους μισούς στην βόρεια Ελλάδα

Στους 50.146 ανέρχεται το σύνολο των προσφύγων σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του συντονιστικού οργάνου διαχείρισης προσφυγικής κρίσης.

Ο μεγαλύτερος όγκος των προσφύγων βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα (28.528) και ακολουθεί η Αττική με 14.430 άτομα.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη ανέρχονται στις 13000 ενώ έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά όπου παραμένουν περισσότεροι από 5000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει τους πρόσφυγες να μεταφερθούν στα κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης την ώρα που δεκάδες λεωφορεία παραμένουν κοντά στην Ειδομένη προκειμένου να μεταφέρουν όσους πρόσφυγες αποφασίσουν να μεταφερθούν στα κέντρα, όπως αυτά της Νέας Καβάλας και των Γιαννιτσών.

Την ίδια ώρα, μετά το ντε φάκτο κλέισιμο της βαλκανικής οδού, οι διακινητές φαίνεται προετοιμάζουν το έδαφος για ενεργοποίηση εναλλακτικών διαδρομών μέσω της ανατολικής Μεσογείου προς την ιταλική χερσόνησο.

Όπως αποκαλύπτουν έρευνες της κυριακάτικης Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και αναδημοσιεύει η Deutche Welle, οι νέες διαδρομές θα ξεκινούν από την Τουρκία και την Ελλάδα και θα οδηγούν στην Ιταλία μέσω της ανατολικής Μεσογείου.

Μειωμένες οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου

Μείωση παρουσιάζουν και σήμερα οι μεταναστευτικές ροές από τα νησιά του Αιγαίου προς το λιμάνι του Πειραιά, καθώς το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη", μεταφέροντας μόνο 17 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 2" χωρίς να μεταφέρει κανέναν μετανάστη και πρόσφυγα ενώ σημειώνεται ότι χθες δεν υπήρξε καμία άφιξη από τα νησιά του Αιγαίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ