ΕΛΛΑΔΑ

Προπονητής ιστιοπλοΐας: Πρόταση για παραπομπή σε δίκη για το βιασμό ανήλικης αθλήτριάς του

Προπονητής ιστιοπλοΐας: Πρόταση για παραπομπή σε δίκη για το βιασμό ανήλικης αθλήτριάς του
INTIME

Την παραπομπή σε δίκη του 38χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης αθλήτριάς του πριν από δέκα χρόνια εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας.

Η υπόθεση η οποία είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας μετά τις συγκλονιστικές καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου είχε προκαλέσει την οργίλη αντίδραση της κοινής γνώμης έπειτα από τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι δεν ήταν βιασμός αλλά ερωτική σχέση με τη συναίνεση της ανήλικης την οποία ήθελε να παντρευτεί.

Ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη του κατηγορούμενου για βιασμό κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ ζητά να παραμείνει προφυλακισμένος κρίνοντας πως εάν αφεθεί ελεύθερος «θα αποτελέσει δυναμική απειλή για την έννομη τάξη».

Στην πολυσέλιδη πρότασή του ο εισαγγελέας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτριά του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ